Китай засекретив інформацію про походження Сovid-19 і готує аж п'ять вакцин проти коронавірусу

15:18 31 грудня 2020 р.

Фото до новини

Водночас у КНР сприяють просуванню теорій про те, що вірус поширився не лише з території Китаю.

Влада Китаю суворо контролює всі дослідження в країні про походження вірусу, що спричиняє COVID-19, повідомляє lb.ua з посиланням на AP.

Про це пише DailyLviv.

Зазначається, що китайський уряд обмежує публікацію досліджень. Водночас у КНР сприяють просуванню теорій про те, що вірус поширився не лише з території Китаю.

Згідно з даними розслідувачів, гранти на сотні тисяч доларів для вивчення походження коронавірусу отримують переважно китайські вчені, пов'язані з військовими, а будь-якій інформації про походження вірусу надають статус таємної.

Також Китай схвалив використання своєї першої вакцини від COVID-19 виробництва фармацевтичної компанії Sinopharm. Її ефективність становить 79,34% за результатами третьої фази клінічних випробувань. Чотири інші вакцини в Китаї - від компаній Sinovac, підрозділу CNBG в Ухані, CanSino Biologics і Китайської академії наук - перебувають на пізніх стадіях випробувань.

Нагадаємо, що Україна отримає 1 млн 900 тис. доз вакцини проти COVID-19 у максимально короткі терміни. Контракт про постачання вакцини китайської компанії Sinovac уже підписали.

У США попереджають про найгірший період пандемії коронавірусу

Пандемія коронавірусу COVID-19 - не остання, - голова ВООЗ

Сім країн Європи зафіксували новий штам коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів