Блінкен назвав Китай найбільшим викликом міжнародному порядку

21:14 26 травня 2022 р.

Фото до новини

Хоча найсерйознішу пряму загрозу міжнародній стабільності становить російське вторгнення в Україну, дії Пекіна є більшою проблемою в довгостроковій перспективі, - заявив голова диппломатії США Ентоні Блінкен.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Китай є найбільшим довгостроковим викликом міжнародному порядку. Очільник американської дипломатії представив основні принципи політики Вашингтона щодо Пекіна.

Ентоні Блінкен сказав, що, хоча найсерйознішу пряму загрозу міжнародній стабільності становить російське вторгнення в Україну, дії Пекіна є більшою проблемою в довгостроковій перспективі. «Незважаючи на війну президента Путіна, ми продовжуватимемо зосереджуватися на найсерйознішому довгостроковому виклику міжнародному порядку, який несе Китайська Народна Республіка», – сказав Блінкен.

Глава дипломатії США оцінив, що Китай є єдиною країною, яка прагне трансформувати міжнародний порядок і має для цього зростаючий економічний, дипломатичний, технологічний та військовий потенціал.

«Ми не прагнемо до конфлікту та нової холодної війни. Навпаки – ми налаштовані уникати обох. (...) Але ми будемо захищати та зміцнювати міжнародне право – угоди, правила та інститути, які гарантують мир і безпеку, захищати права окремих осіб і суверенних держав», - заявив держсекретар США.

Ентоні Блінкен оголосив про збільшення інвестицій США у власну інфраструктуру і технології, поглиблення співпраці з союзниками та активізацію дипломатичної діяльності щодо країн, які піддаються впливу Китаю.

Американські політики не вірять Росії

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Китай засекретив інформацію про походження Сovid-19 і готує аж п'ять вакцин проти коронавірусу

Китай заявив, що пандемія COVID-19 могла початися зі спалахів у всьому світі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів