Китай заявив, що пандемія COVID-19 могла початися зі спалахів у всьому світі

17:02 2 січня 2021 р.

Фото до новини

Китай обіцяє виготовити загальнодоступну вакцину.

Так вважає голова китайського МЗС Ван І. Він заявив, що Китай оперативно почав епідеміологічне розслідування, ідентифікував патоген і оприлюднив всю інформацію про COVID-19. За словами міністра, китайська влада «взяла найжорсткіші заходи» для контролю пандемії, завдяки чому зуміли ефективно стримати епідемію в країні «за найкоротші терміни». «Все більше і більше досліджень показують, що епідемія могла початися спалахом у багатьох місцях по всьому світу», - сказав Ван І в інтерв'ю агентству «Сіньхуа» і Центральному китайському телебаченню, пише DailyLviv.

Міністр запевнив, що Китай «бере на себе всю моральну відповідальність» за пандемію і виготовить загальнодоступну вакцину, а також активно сприятиме співробітництву в дослідженнях і розробках ліків. На переконання керівника МЗС Китаю, поки що пандемія далека від завершення, і «не можна послаблювати єдність у боротьбі» з COVID-19.

Поширення коронавірусу почалося в грудні 2019 року з китайського міста Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що джерелом вірусу були кажани, але людині хвороба передалася через якусь іншу тварину. США закликали залучити Китай до відповідальності за пандемію. ЗМІ повідомляли, що влада КНР засекречує дослідження про походження коронавірусу.

У всьому світі COVID-19 інфікувалися понад 84 млн осіб, з яких померли понад 1,8 млн. За кількістю інфікованих коронавірусом лідирують США (20,1 млн), Індія (10,3 млн), Бразилія (7,7 млн). А Китай посідає аж 79 -е місце (96 тисяч).

Україна купила китайську вакцину за ціною американської через температуру зберігання

Медведчук пообіцяв Путіну вакцинувати українців по-російськи

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів