Медведчук пообіцяв Путіну вакцинувати українців по-російськи

09:47 2 січня 2021 р.

Фото до новини

ОПЗЖ і Віктор Медведчук проштовхують в Україну російську вакцину для її виробництва у Харкові.

Про це повідомлено у пресрелізі на сайті партії, пише DailyLviv: "30 грудня 2020 року харківська компанія «Біолік», яка є одним з лідерів фармацевтичної промисловості України і має достатні виробничі потужності та кваліфікований персонал для виробництва вакцини від COVID-19, звернулася до Міністерства охорони здоров'я України та Державного експертного центру МОЗ із заявою про державну реєстрацію медичного препарату – вакцини від коронавірусу «Супутник V» для забезпечення вакцинації нею українських громадян.

«Супутник V» є єдиною вакциною, розробник якої – Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. М. Ф. Гамалії, на відміну від решти розробників у світі, – дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва вакцини. Таку передачу можна здійснити протягом двох тижнів, а організувати виробництво вакцини – у строк від 3 до 6 місяців.

Застосування цієї вакцини вже схвалено в Сербії, Аргентині та Білорусі. «Супутник V» готуються виробляти в Південній Кореї, Китаї, Індії, Бразилії та Казахстані. Заявки на придбання цієї вакцини подали понад 50 країн світу.

Віктор Медведчук, голова Політради партії «Опозиційна платформа – За життя» запевняє, що "Внаслідок переговорів із президентом Російської Федерації Владіміром Путіним, керівником Російського фонду прямих інвестицій Кірілом Дмитрієвим і директором НДЦЕМ ім. М. Ф. Гамалії Алєксандром Гінцбургом Україна отримає унікальну можливість самостійно виробляти вакцину від коронавірусу вже на початку 2021 року, ставши незалежною країною в питанні протидії пандемії COVID-19.

Відмова влади або будь-яке перешкоджання правовій процедурі реєстрації вакцини від COVID-19 «Супутник V» в Україні свідчитиме про злочинний намір влади позбавити українських громадян права на отримання медичного захисту від коронавірусу – цієї чуми XXI століття".

Нагадаємо, що президент РФ Владімір Путін публічно заявив, що не вакцинувався "Спутніком V".

Що ж до Віктора Медведчука, то його офіційно поки що "вакцинували" лише у гумористичному шоу "Кварталу-95".

Україна купила китайську вакцину за ціною американської через температуру зберігання

У США попереджають про найгірший період пандемії коронавірусу

У всіх країнах ЄС вакцинація від COVID-19 розпочалася 27 грудня, крім Угорщини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів