У всіх країнах ЄС вакцинація від COVID-19 розпочнеться 27 грудня, крім Угорщини

17:34 26 грудня 2020 р.

Фото до новини

Угорщина розпочала вакцинацію сьогодні, 26 грудня. А у ФРН хочуть із середини 2021 року вакцинувати всіх жителів - добровільно і безкоштовно.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан (Jens Spahn) пообіцяв запропонувати щеплення проти коронавірусу для всіх жителів країни з середини 2021 року. Про це він заявив на пресконференції в суботу, 26 грудня, повідомляє DW, пише DailyLviv. Вакцинація буде безкоштовною і добровільною, наголосив Шпан.

Спочатку щеплення у країні робитимуть людям віком від 80 років і тим, хто живе та працює в будинках для людей похилого віку. Також першочергово вакцинують медичний персонал у відділеннях невідкладної допомоги та інтенсивної терапії.

Тільки після охоплення цієї категорії людей почнеться поступова вакцинація інших груп населення. Спершу людей вакцинуватимуть у спеціальних центрах, пізніше вакцини проти коронавірусу будуть доступними у кабінетах лікарів.

Вакцину від коронавірусу спільного виробництва німецької компанії BioNTech та американської Pfizer вже отримали усі країни ЄС, повідомила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen). Вона назвали перші дні вакцинації, яку проводитимуть у всіх 27 країнах ЄС "зворушливим моментом єдності та європейської історії успіху".

Голова Єврокомісії нагадала, що в Євросоюзі забезпечили необхідну кількість вакцин для усього населення ЄС у 450 мільйонів людей, а також для таких країн-сусідів як Ісландія та Норвегія. 

Попри домовленість розпочати вакцинацію у всіх країнах ЄС 27 грудня, в Угорщині вже почалися перші щеплення від коронавірусу на день раніше від решти країн об'єднання. 

Нагадаємо, 21 грудня Європейська Комісія дозволила застосування в країнах Євросоюзу вакцини від коронавірусу спільного виробництва німецької компанії BioNTech та американської Pfizer, яку схвалило Європейське агентство лікарських засобів (EMA). Ця вакцина рекомендована усім особам від 16 років.

Затверджено план COVID-вакцинації в Україні

Перший етап вакцинації запланований на січень. Будуть тимчасові центри як в Італії та Німеччині, - Степанов

Лукашенко заявив, що не довіряє вакцинам від Covid-19 і не буде щепитися

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів