Затверджено план COVID-вакцинації в Україні

19:55 24 грудня 2020 р.

Фото до новини

Половину населення вакцинують упродовж двох років.

Міністерство охорони здоров'я ухвалило дорожню карту з проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Міністр Максим Степанов повідомив, що цей стратегічний документ готувався за участі профільних фахівців — національних і міжнародних експертів у сфері громадського здоров’я та імунізації, а також Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики.

Про це пише DailyLviv.

 "Підкреслюю, що вакцинація від COVID-19 в Україні буде виключно добровільною, - заявив Максим Степанов. - У наших планах — охопити щепленнями від коронавірусної хвороби щонайменше 50% населення країни впродовж 2021-2022 років".

Початок першого етапу заплановано на січень. Терміни можуть зсунутись на незначний час — це залежить від постачання вакцини, зауважив міністр.

Імунізація проводитиметься на базі кабінетів і пунктів щеплень, яких наразі в Україні є понад 11 тисяч. Окрім того, будуть організовані мобільні бригади з імунізації, а також тимчасові центри вакцинації за прикладом Італії та Німеччини.

Кампанія з вакцинації від коронавірусної хвороби у 2021-2022 році матиме 5 етапів (дивіться інфографіку).

Під час першого етапу вакцинуватимуть медичних працівників та персонал, які надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19. А також людей в інтернатних закладах, будинках для людей похилого віку і працівників таких закладів. Третя категорія першого етапу вакцинування - військовослужбовці (включаючи ЗСУ і Національну гвардію), які беруть участь в ООС на сході України.

На другому етапі вакцинування: медичні працівники та персонал, які надають стаціонарну допомогу іншим хворим (включаючи первинну медичну допомогу, працівників системи громадського здоров'я); люди у віці від 80 років; соціальні працівники та інші працівники соціальної сфери.

На третьому етапі: люди у віці від 65 до 79 років; вчителі та інші працівники освіти; працівники критично важливих структур державної безпеки (ДСНС, Національна поліція, Національна гвардія, СБУ, військовослужбовці ЗСУ, МВС).

На четвертому етапі щеплення: люди у віці від 60 до 64 років; дорослі (віком від 18 до 59 років) із супутніми захворюваннями, які перебувають у групі ризику щодо розвитку ускладннеь від COVID-19); особи, які перебувають у місцях обмеження волі та слідчих ізоляторах, працівники місць обмеження волі, слідчих ізоляторів; інші категорії населення та професійні групи, які є у групі ризику щодо інфікування COVID-19, а також громадяни України, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. 

П'ятий етап: люди віком від 18 та старші за винятком тих, які мають супутні захворювання, що є у групі ризику щодо розвитку ускладнень від COVID-19, а також громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Перший етап вакцинації запланований на січень. Будуть тимчасові центри як в Італії та Німеччині, - Степанов

Не дають необхідного ефекту в тяжких випадках: Львівщина буде відмовлятися від кисневих балонів

Старі генератори - на нові: у ковідних лікарнях Львівщини комісія виявила низку недоліків

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів