Росія буде п'ятою країною-терористом у списку США

10:09 21 липня 2022 р.

Фото до новини

Нинішні чотири держави-спонсори тероризму, визнані США – Куба, Північна Корея, Іран і Сирія – торгують зі світом набагато менше, ніж Росія.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі звернулася до держсекретаря Ентоні Блінкена: визнати Росію державою-спонсором тероризму — інакше це зробить Конгрес. Про це повідомив Politico, пише Dailylviv.com.

Попередження, зроблене під час розмови між ними на початку цього тижня, описали POLITICO два джерела, знайомі з розмовою. Речники Держдепу та офісу Пелосі відмовилися від коментарів.

За даними джерел, відповідну заяву Пелосі зробили в ході розмови з Блінкеном на цьому тижні.

"Немає ніяких юридичних причин, за якими Конгрес не міг би прийняти закон, який фактично визначає Росію як державу, що підтримує тероризм", - заявив помічник одного з демократів.

Він також зазначив, що прийняття закону Конгресом є більш складним шляхом, ніж рішення держсекретаря, але це дасть адміністрації політичне прикриття.

Резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму в американський Сенат подали демократ Річард Блументаль і республіканець Ліндсі Грем.

10 травня 2022 року у сенаті США зареєстрували резолюцію, що визнає Росію державою-спонсором тероризму.

Зараз держсекретаря США Ентоні Блінкена закликають визнати це офіційно. 

Нинішні чотири держави-спонсори тероризму, визнані США – Куба, Північна Корея, Іран і Сирія – торгують зі світом набагато менше, ніж Росія.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів