Росія планує тривалу війну в Україні

13:45 13 серпня 2022 р.

Фото до новини

Військово-промислова комісія рф під головуванням путіна намагається до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, збільшивши витрати. Кремль прагне мобілізувати промисловість для підтримки тривалої війни в Україні.

Про це повідомляє ISW, пише Dailylviv.com.

У Головному управлінні військової розвідки (ГУР) України повідомили, що на початку серпня Кремль ініціював «промислову мобілізацію» оборонних підприємств, заборонивши деяким співробітникам і всьому керівництву російського держпромконгломерату «Ростех» брати відпустки. У ГУР додали, що військово-промислова комісія РФ під головуванням президента РФ владіміра путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, збільшивши видатки на 600-700 млрд рублів (приблизно $10 млрд).

Міністр оборони росії сєргєй шойгу, ймовірно, відвідав завод «Уралвагонзавод», найбільшого виробника танків у росії та виробника російських основних бойових танків Т-72, ​​12 серпня. Раніше ГУР повідомляв, що «Уралвагонзавод» зіткнувся з фінансовими проблемами через західні санкції і невиконання державних контрактних зобов’язань. Якщо це правда, візит шойгу може свідчити про те, що Кремль намагається відновити або розширити роботу військово-промислового комплексу. 

Раніше ISW повідомляв, що Кремль проводить криптомобілізацію російської економіки, запропонувавши 30 червня на розгляд держдуми рф поправку до федеральних законів про забезпечення зс рф. Поправка зобов'язує російський бізнес, незалежно від форми власності, виконувати замовлення російських військових і дозволяє Кремлю змінювати умови праці для співробітників. Путін підписав поправку 14 липня, яка вказує на те, що Кремль продовжить запроваджувати додаткові заходи для розширення прямого контролю Кремля над діяльністю військово-промислового комплексу росії.

Техніка рф не пройде: ЗСУ влучили в четвертий, останній міст, в Херсонській області

Росія вдарила по Запоріжжю п'ятьма ракетами

Пророцтво Качинського, який читав думки путіна

Росія окупувала майже половину усіх викопних ресурсів України

Пропаганда в РФ досягла сталінського рівня в СРСР

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів