Пророцтво Качинського, який читав думки путіна

13:50 12 серпня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні Грузія, завтра – Україна, післязавтра – країни Балтії, а потім, можливо, настане час для Польщі.

12 серпня виповнюється 14 років від моменту, як 6-й президент Польщі Лех Качинський відвідав Тбілісі, щоб продемонструвати міжнародну підтримку цій країні, та виголосив пам'ятну промову 

Про це повідомляє Niezależna.pl, інформує Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Лех Качинський виголосив промову, яка увійшла в історію:

«І ми також добре знаємо, що сьогодні Грузія, завтра – Україна, післязавтра – країни Балтії, а потім, можливо, настане час для моєї країни, для Польщі», – після 24 лютого 2022 року ці слова розглядаються як своєрідне пророцтво.

Після того, як Росія вторглася в Грузію, президент Лех Качинський разом з лідерами України та країн Балтії 12 серпня 2008 року вирушив до Тбілісі, де виступив на мітингу. У своїй промові під час мітингу Лех Качинський сказав, що пребуває в Грузії, «щоб змусити світ реагувати ще сильніше. Зокрема, Європейський Союз і НАТО».

«Коли я ініціював цей візит, дехто думав, що президенти боятимуться. Ніхто не боявся. Вони всі приїхали, тому що Центральна Європа має сміливих лідерів. І я хотів би сказати це не лише вам, я також хотів би сказати це тим, хто в нашому спільному Європейському Союзі, що Центральна Європа, Грузія, що весь наш регіон матиме значення, що ми є суб’єктом. І ми також добре знаємо, що сьогодні Грузія, завтра – Україна, післязавтра – країни Балтії, а потім, можливо, настане час для моєї країни, для Польщі», – наголосив Лех Качинський.  

На думку деяких грузинських політиків і коментаторів, візит Леха Качинського був тоді важливим елементом у припиненні російської агресії. Польські й іноземні політики, зокрема, президент Анджей Дуда, неодноразово посилалися на промову Леха Качинського, також після початку російської агресії проти України в лютому 2022 року.

Нагадаємо, що авіакатастрофа польського літака з урядовою делегацією, що сталася вранці 10 квітня 2010 року біля Смоленська, забрала життя президента Леха Качинського і ще 95 людей. Серед загиблих було практично все вище командування польських збройних сил, урядовці, депутати парламенту, голова національного банку. Фактично в одну мить Польща втратила значну частину своєї еліти.

У Польщі звинувачують Росію у зумисних вибухах на літаку. Росія досі не віддає Польщі його уламки і вже цим навіть поводить себе як держава-теоррист.

У Польщі довели, що росіяни підірвали літак президента Качинського біля Смоленська

Смоленськ 2010 – ще один злочин Путіна

Ярослав Качинський сказав, що має Захід зробити для України

Спецслужба РФ збирає екскременти Путіна - ЗМІ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів