Росія окупувала майже половину усіх викопних ресурсів України

11:25 12 серпня 2022 р.

Фото до новини

Орієнтовна вартість родовищ викопного палива і рідкоземельних елементів на окупованих Росією територіях України оцінюється в 12 трильйонів доларів США.

Канадська аналітична компанія SecDev в останньому звіті вказує на економічні мотиви нападу Росії на Україну. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Орієнтовна вартість родовищ викопного палива і рідкоземельних елементів на окупованих Росією територіях України оцінюється в 12 трильйонів доларів США.

Вартість усіх викопних ресурсів України можна оцінити приблизно в 26 трильйонів доларів США, оцінюють аналітики SecDev, підкреслюючи, що «Росія намагається зменшити важливість України, дестабілізувати її назавжди і підірвати надійність цієї країни як економічного партнера Європи та інших країн світу».

«Що довше триватиме війна, то більша ймовірність того, що Росія завадить Україні зберегти свій статус у таких сферах, як сировина і сільське господарство, що призведе до підвищення цін і підірве перехід до відновлюваних джерел енергії», — йдеться в повідомленні. 

Крім того, що Україна є одним з найважливіших експортерів сільськогосподарської продукції, країна має поклади 117 різновидів сировини. 

«Україна має найбільші в Європі родовища урану, другі за обсягом родовища залізної руди, титану і марганцю, а також треті за обсягом запаси сланцевого газу»,— зазначили аналітики SecDev, підкресливши, що Росія спочатку намагатиметься обмежити видобуток і виробничі потужності України, а згодом почне захоплювати виробництво і доходи від українських ресурсів.

Окуповані території рашисти готують до рублевої зони

Жертвами окупантів найчастіше стають чоловіки призовного віку, - ГРУ Міноборони

Україна повинна вигнати росіян з усіх своїх територій, в тому числі й Криму, - Елізабет Трасс

Окуповані території України звільнятимуть у три етапи

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів