Кернел продає частину активів в Україні: вартість трансакції

11:32 27 квітня 2022 р.

Фото до новини

Компанія «Кернел» вирішила продати частину своїх активів. Сума операції повинна становити близько $210 млн. Причини такого рішення — блокада українських морських портів внаслідок російської агресії проти України.

Про це йдеться на сайті Варшавської фондової біржі, пише Dailylviv.com.

«Враховуючи продовження блокади українських чорноморських портів унаслідок неспровокованої військової агресії Росії проти України, правління «Кернел Холдинг» ухвалило рішення про продаж деяких сільськогосподарських об’єктів, які займають 134 тис. га ріллі з інфраструктурою, технікою та обіговими коштами. з метою зниження бізнес-ризику та покращення ліквідності в середньостроковій перспективі», – йдеться у прес-релізі.

На таке рішення керівництво йде задля зниження бізнес-ризиків та поліпшення ліквідності в середньостроковій перспективі.

«Кернел» оцінює невизначеність щодо термінів та доцільності відновлення експорту в Чорноморському регіоні. Існуючі обмеження щодо альтернативних експортних маршрутів можуть призвести до продажу землі, щоб таким чином знизити тиск на сільськогосподарську діяльність», — йдеться у повідомленні.

У вівторок «Кернел» досягнув угоди з покупцем, згідно з якою сума придбаних активів становитиме $210 млн. Зі свого боку  рада директорів схвалила угоду.

«Завершення угоди залежить від схвалення деяких кредиторів Компанії та відповідних нормативних вимог», — йдеться у повідомленні Варшавської фондової біржі.

Кернел - найбільший виробник та експортер соняшникової олії в Україні, а також один з провідних постачальників агропромислової продукції на міжнародному ринку. На частку компанії припадає близько 15% світового експорту соняшникової олії і 18% експорту зернових. Kernel постачає продукцію у понад 80 країн світу. 

ВВП України скоротиться майже наполовину внаслідок нападу Росії

Мед, птиця, олія, зернові: Львівщина має чудову нагоду заявити про себе в Британії, - Куйбіда

Назвали чотири країни-лідери, звідки Львівщина завозить товари

Росію хочуть визнати державою-терористом: хто це зробить на заклик з Києва

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів