США хочуть перевірки зв'язків Єрмака з Кремлем: реакція речника МЗС України

13:17 9 липня 2022 р.

Фото до новини

Перша українка в Палаті представників Конгресу США Вікторія Спартц подала президенту США Джозефу Байдену листа щодо можливих зв’язків очільника адміністрації Президента України Андрія Єрмака з Кремлем.

Про це Вікторія Спартц повідомила на своїй сторінці у твіттер, пише Dailylviv.com.

“Сьогодні я надіслала листа Джо Байдену з проханням надати брифінг щодо наглядових процедур, які здійснюються щодо глави адміністрації президента Зеленського Андрія Єрмака”, – сказано в її повідомленні у твітері.

“Оскільки президент Зеленський дуже наполегливо працює над розбудовою альянсів із Заходом і нашою країною, наш обов’язок повідомити йому, якщо ми можемо мати якісь занепокоєння щодо ключових людей навколо нього. Це також наш обов’язок перед хоробрими українськими воїнами та сильним українським народом, який бореться за свободу та міжнародний порядок для всіх нас”, – йдеться у тексті листа, опублікованому на сайті Конгресу.

Частина листа Вікторії Спартц до президента прихована від публікації, закрита чорною плашкою; зміст цього фрагмента не уточнюється. А втім, у загальному описі листа є коротка згадка про нібито наявність "різноманітної розвідувальної інформації щодо дій пана Єрмака в Україні та його імовірних зв'язків з Росією".

Причетність США до справи Єрмака пояснюється тим, що вони є країною, яка бере матеріальну участь в російсько-українській війні, і Україна потребує все більшої допомоги.

Спартц також зауважила, що Андрій Єрмак призначив Олега Татарова своїм заступником з питань правоохоронних органів для боротьби з корупцією, який натомість, як добре відомо президенту Байдену, зволікав з призначенням незалежного антикорупційного прокурора понад рік, що призвело до непрацездатності САП і НАБУ. У 2020 році до цього призначення Татаров перебував під слідством НАБУ, де його справу нібито неналежним чином передали звичайному прокурору і закрили.

Телеканала Прямий, зокрема, нагадує, що Татаров також був високопосадовцем міліції за колишнього президента Януковича, переслідуючи учасників Євромайдану.

Уже півтора року триває процес затвердження голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Переможець конкурсу Олександр Клименко, якого ніяк не призначать на посаду, розслідував справу заступника Єрмака Олега Татарова.

На цю заяву конгресмена Вікторії Спартц у Києві неофіційно відповів поки що лише речник МЗС України Олег Ніколенко - зробив це емоційно на своїй сторінці у фейсбуці: "Радимо пані Спартц полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни в нашій країні та горі українців. Особливо цинічними є маніпуляції про Україну та її керівництво від конгресвумен українського походження. 

Членкиня Конгресу має також припинити підривати наявні механізми надання США військової допомоги для України. Українська сторона максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки. Подальша бюрократизація та затягування процесу, якого очевидно і прагне Вікторія Спартц, сприятиме лише подальшому просуванню російських загарбників. На такий сценарій тільки і розраховують в Кремлі.

Переконані, що жодні заяви та провокації не підірвуть той високий рівень довіри, що встановився між президентами Володимиром Зеленським та Джозефом Байденом, Андрієм Єрмаком та Джейком Салліваном, Дмитром Кулебою та Ентоні Блінкеном, а також іншими високопосадовцями України та США". 

Під час візиту прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона до Києва лідер Великої Британії, вітаючись з офіційними особами у Києві, демонстративно не подав руки Андрієві Єрмаку. 

Андрій Єрмак підсилює команду переговорників з США проти Росії, - політолог

Брокард і Єрмак Голд смердять Росією

Анджеліну Джолі до України привіз Андрій Єрмак. Далі буде, - радниця ОП

Голова Офісу Президента підсилює зв'язки з Вашингтоном для спільного протистояння російської агресії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів