Росія може почати вторгнення в Україну через 3-5 днів, – НАТО

15:30 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mil.ru

Про це заявив у середу головнокомандувач сил Північноатлантичного альянсу в Європі Філіп Брідлав.

Головнокомандувач сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав заявив сьогодні, 2 квітня, в інтерв’ю агенції «Reuters» і «Wall Street Journal», що «Росія має всі необхідні сили на українському кордоні, якщо вона вирішить почати вторгнення в країну». Він також додав, що «Росія може досягти своєї мети через три-п’ять днів» і назвав ситуацію на українсько-російському кордоні «надзвичайно тривожною».

За його словами, НАТО помітило ознаки руху невеликої частини російських військ напередодні ввечері, але не побачило ознак того, що вони повернулися до казарм. За словами генерала, на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі його попросили скласти до 15 квітня пакет про підкріплення на суші, в повітря і в морі – для гарантій союзникам НАТО в східній Європі.

Про це інформує сьогодні, 2 квітня, «Радіо Свобода».

Як повідомляв «Щоденний Львів», НАТО спростовує запевнення Путіна про відведення російських військ від кордонів України, не підтвердив цю інформацію й міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, у середу за 23 кілометри від Одеси російський розвідувальний корабель займається в нейтральних водах радіоелектронною розвідкою території південно-західної частини України, контролюючи пересування військової техніки, тим часом «федералізатори» погрожують «підняти» 6 квітня «народну армію Південного Сходу», збір «народного ополчення» в неділю на центральних площах країни вони обіцяють у разі, якщо не будуть скасовані президентські вибори й не призначать референдум з федералізації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів