Дитячу лікарню на вулиці Орлика у Львові відремонтують за цінами, що на третину або й вдвічі перевищують ринкові

19:01 28 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Реконструкцію корпусу лікарні коштуватиме 37,87 млн грн.

Про це інформують Наші гроші, пише DailyLviv.com.

КНП «Львівське територіальне медичне об’єднання «Багатопрофільна клінічна лікарня інтенсивних методів лікування та швидкої медичної допомоги» 23 жовтня за результатом тендеру замовило ТОВ «Сервіскотломонтаж-Львів» реконструкцію корпусу лікарні за 37,87 млн грн. Про це повідомляють у системі «Прозорро».

До середини лютого 2025 року мають виконати реконструкцію приміщень ізоляційно-діагностичного корпусу міської дитячої клінічної лікарні Львова на вул. П. Орлика, 4.

Проєкт реконструкції цього корпусу під відділення невідкладної допомоги розробила американська консалтингова компанія ще у 2015 році. Втілювати його почали у 2019 році, у 2020 році відремонтували частину приміщень. Тепер реконструкцію мають завершити.

Цьогоріч виконають роботи на 23 млн грн, а решту – у 2025 році. Договірна ціна тверда.

У підсумковій відомості ресурсів найвагоміші позиції описані нечітко. Так, найбільша сума 3,38 млн грн іде на склопакети з алюмінієвими профілями по 10 620 грн/кв. м (тут і далі ціни та суми вказано з ПДВ). Компанія «Рідня» залежно від теплого чи холодного профілю та самих склопакетів пропонує подібні вікна від 5 316 грн до 15 228 грн/кв. м. 

Двокомпонентну епоксидну мастику Ceresit  CL 72 врахували по 2 562 грн/кг. Компанії «Декор-буд» та «Itera Group» продають таку по 1 641 грн/кг, що на третину дешевше.

Лінолеум ПВХ Forbo Sphera шириною 2,0 м коштує 1 608 грн/кв. м. Але «Епіцентр» продає лінолеум Forbo Sphera Essence у рулонах такої самої ширини по 965 грн/кв. м, а «Спецстройпоставка» – по 840 грн/кв. м. Це майже вдвічі дешевше.

Струмопровідний лінолеум Forbo Sphera EC коштує 2 268 грн/кв. м. «Polyx» продає його по 1 530 грн/кв. м, а «PMConstruction» – по 1 275 грн/ кв. м, що на третину дешевше.

Теплоізолювальний матеріал Rockwool Lamella Mat товщиною 50 мм заклали по 749 грн/кв. м. Однак львівські «Епіцентр» і «Нова Лінія» продають його по 456 грн/кв. м, що теж на третину дешевше.

Шовковисто-матову латексну фарбу Maxima SilkTouch 7 врахували по 343 грн/кг. «Нова лінія» продає її по 287 грн/кг, а «Maxima decor» – по 242 грн/кг, що на 16-29% дешевше.

У кошторис врахована середня зарплата робітника 17 800 грн. За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії вищий – 18 807 грн, а середня зарплата за вакансіями у будівництві на «Work.ua» у Львові значно вища – 28 500 грн.

Фірма отримала підряд без конкуренції, бо на відкриті торги більше ніхто не прийшов.

Для участі в них треба було принести виконаний аналогічний договір на будівництво або реконструкцію і мати чистий дохід за 2023 рік не менше 100% суми контракту, тобто 38,62 млн грн.

Фірмою «Сервіскотломонтаж-Львів» володіють львів’яни Сергій Липовецький, Віталій Крижанівський та Григорій Скакун. Дружина останнього Любов Скакун до 2021 року була начальницею договірного відділу Філії ДП Укрдержбудекспертиза у Львівській області.

Раніше співзасновником фірми також був Павло Мосендз, а до того – Юрій Цебрівський.

З 2016 року фірма натендерила 890,42 млн грн. Зокрема вона виконувала перший ремонт цього корпусу і проєктні роботи щодо нього: коригування та розділ з енергоефективності.

Також «Сервіскотломонтаж-Львів» фігурує у кримінальному провадженні поліції щодо можливого привласнення та розтрати майна, відкритої у 2020 році. Слідство підозрює основного власника з 50% статутного капіталу та кінцевого бенефіціара цієї фірми у заволодінні коштами КЗ «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» Львівської облради в сумі 466 тис. грн. Тоді половиною статутного капіталу володів Липовецький. Останньою ухвалою в травні 2024 справу було призначено до розгляду Франківським судом Львова.

Ще одне провадження стосується робіт з будівництва нової твердопаливної блочно-модульної котельні в м. Дубно Рівненської області. За ним директора «Сервіскотломонтаж-Львів» підозрюють у завищенні вартості придбаного устаткування і привласненні майже 1 мільйона гривень бюджетних коштів.

Позиція захисту – розмір збитків визначено без врахування ПДВ, роботи виконані в повному обсязі, в ціну враховано вартість комплектуючих, об`єкт запущений в експлуатацію, а вартість котлів від початку була узгоджена в процесі здійснення закупівлі.  У цій справі в березні цього року суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді особистого зобов`язання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів