Актора Депардьє судитимуть у Парижі навесні

22:25 28 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Суд над Жераром Депардьє за звинуваченням у сексуальних домаганнях відкладено до березня через погане здоров'я французького актора.

75-річний Депардьє був відсутній, коли в понеділок у кримінальному суді у столиці Франції розпочався судовий процес. Його адвокат попросив відкласти розгляд, посилаючись на проблеми зі здоров'ям клієнта. Голова суду вирішив перенести розгляд справи на 24-25 березня, призначивши медичне обстеження актора. Про це повідомляє BBC, пише DailyLviv.com.

Депардьє звинувачують у нападі на двох жінок під час зйомок фільму «Зелені віконниці» (Les Volets Verts) у 2021 році.

Прокурори кажуть, що він зробив відверто сексуальні зауваження двом членам виробничої групи, а потім агресивно «обмацав». Якщо його визнають винним, йому може загрожувати п'ять років в'язниці.

Він заперечує звинувачення. Адвокат Депардьє звинуватив жінок у "неправдивих звинуваченнях". Він також стверджував, що одна з жінок намагалася «заробити гроші», вимагаючи 30 000 євро як компенсацію, повідомляє Le Monde.

Після появи цих звинувачень Депардьє фактично став ізгоєм. Він не знімався у фільмах з 2022 року. А наступного року йому загрожує другий суд за звинуваченням у подвійному зґвалтуванні актриси Шарлотти Арну в його будинку в Парижі. Він заперечує звинувачення.

Депардьє також звинуватили в сексуальному насильстві більше десятка інших жінок.

У міністерстві культури допускають відкликання Ордена Почесного легіону Депардьє після того, як з’явилися кадри, на яких він робить сексуальні коментарі навколо жінок у документальному фільмі 2018 року, знятому в Північній Кореї.

У 2013 році Путін видав французькому акторові російський паспорт «за вагомий внесок у культуру та кінематограф».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів