Російсько-білоруські військові навчання триватимуть і в неділю

13:48 13 лютого 2022 р.

Фото до новини

Після закінчення навчань російські військові повинні покинути Білорусь. Таке раніше обіцяв генштаб збройних сил Білорусі.

Спільні оперативні навчання Збройних Сил (ВС) Білорусі та Росії "Союзна рішучість-2022" нині тривають на двох полігонах і трьох ділянках місцевості, повідомила в неділю прес-служба міністерства оборони Білорусі, пише Dailylviv.com.

За цим повідомленням, на полігоні "Гозький" підрозділи білоруської механізованої бригади Збройних Сил продовжують відпрацьовувати ведення оборонного бою. Підрозділи десантно-штурмової бригади Повітряно-десантних військ Збройних Сил Російської Федерації виконують завдання щодо знищення диверсійно-розвідувальних груп умовного супротивника.

На полігоні "Брестський" підрозділами сил спеціальних операцій Збройних Сил РБ, Повітряно-десантних військ та мотострілецькими підрозділами Збройних Сил РФ відпрацьовуються питання взяття під охорону призначених об'єктів, колон підрозділів тилу, викриття схованок незаконних збройних формувань.

На ділянці місцевості "Гомель" підрозділами сил спеціальних операцій ЗС Білорусії разом із підрозділами Повітряно-десантних військ ЗС Росії проводиться пошук, блокування та знищення диверсійно-розвідувальних груп умовного супротивника та незаконних збройних формувань. Також білоруськими підрозділами сил спеціальних операцій Збройних сил проводиться посилення ділянок держкордону.

На ділянці місцевості "Барановичі" механізованими підрозділами збройних сил Республіки Білорусь та морської піхоти збройних сил Російської Федерації ведуться бойові дії на рубежах маневреної оборони. Здійснюється прикриття військ від ударів засобів повітряного нападу супротивника.

На ділянці території "Лунинець" штурмовою авіацією Військово-космічних сил Збройних Сил Російської Федерації проводиться підтримка військ, що обороняються.

Також на ділянках місцевості "Маріїна Гірка", "Осиповичі", "Пінськ", "Поліський", "Мозир" та "Речиця" підрозділами ЗС Республіки Білорусь та РФ триває спільне виконання навчально-бойових завдань, додали в Міноборони Білорусі.

Як повідомлялося, Росія та Білорусь проводять перевірку Збройних Сил реагування Союзної держави. На першому етапі - до 9 лютого - пройшла передислокація та створення угруповань військ. На другому етапі – з 10 по 20 лютого – проводяться спільні навчання "Союзна рішучість-2022".

У навчаннях бере участь низка частин ЗС Білорусі, а також частини Східного військового округу, Повітряно-космічних сил (ВКС) та Повітряно-десантних військ (ВДВ) Росії. У Білорусь з Росії, зокрема, передислоковані винищувачі Су-35, системи ППО великої дальності С-400 "Тріумф", комплекси ППО малої дальності "Панцир-С".

У Білорусі в навчаннях задіяні чотири полігони ("Обуз-Ліснівський", "Осиповицький", "Брестський", "Гозький"), ряд ділянок місцевості, а також чотири аеродроми (у Барановичах, Лунінці, Ліді та Мачулищах).

У білоруському генштабі раніше заявили, що після закінчення навчань російські військові покинуть Білорусь.

ЄС не хоче російського вторгнення до Білорусі

Найбільші військові маневри в Європі: 10 вересня стартують російсько-білоруські навчання

Росія і Білорусь цілий рік проводитимуть військові навчання

Російсько-білоруські військові маневри «Запад-2021»: 200 тисяч солдатів, 80 літаків і гелікоптерів, 290 танків

Білоруські і російські військовослужбовці з 15 березня відпрацюють спільні дії в наступі вдень і вночі

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів