Білоруські і російські військовослужбовці з 15 березня відпрацюють спільні дії в наступі вдень і вночі

11:03 14 березня 2021 р.

президенти РФ і Білорусі - Владімір Путін і Аляксандр Лукашенка

президенти РФ і Білорусі - Владімір Путін і Аляксандр Лукашенка

Між оборонними відомствами Російської Федерації і Білорусі підписано програму стратегічного партнерства на п'ять років, за якою збільшилася - з 120 до 160 - кількість спільних заходів, які будуть проводитися у 2021 році.

З цієї кількості заходів 40% мають практичну спрямованість в плані взаємодії між родами військ і спеціальними військами, причому чітко виділені підрозділи сухопутних військ, військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони, сил спеціальних операцій (ССО) і ПДВ.

Про це повідомляють naviny.by, пише Dailylviv

У рамках плану спільних заходів на 2021 рік у березні починається проведення низки спільних навчань:

- з 9 до 20 березня на полігоні в Ульяновській області (Росія) проходять спільні тактичні навчання підрозділів 38-ї десантно-штурмової бригади ССО Білорусі (понад 80 осіб) і 31-ї десантно-штурмової бригади ПДВ Росії (більше 400 військовослужбовців та близько 100 одиниць бойової техніки);

- з 15 до 27 березня на Осиповицькому полігоні в Мінській області (Білорусь)  пройдуть спільні білорусько-російські тактичні навчання за участю білоруських військовослужбовців 103-ї окремої повітряно-десантної бригади (понад 400 осіб і близько 100 одиниць техніки) і підрозділів Чорноморського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського з'єднання ПДВ Росії (близько 90 осіб). Передбачається відпрацювання спільних спеціальних дій посиленого парашутно-десантного батальйону в обороні та наступі вдень і вночі;

- 9 березня зведена рота білоруських військовослужбовців відправилася на полігон Муліно Нижегородської області Росії для участі в спільних білорусько-російських тактичних навчаннях. До складу зведеної роти увійшли військовослужбовці 6-ї, 19-ї і 120-ї окремих механізованих бригад. За повідомленням Міністерства оборони Білорусі, тематика і завдання цих навчань визначено з урахуванням досвіду сучасних війн і локальних конфліктів. У ході цього заходу буде відпрацьовано питання боротьби з безпілотними літальними апаратами умовного противника. Навчання носять прикладну, практичну спрямованість.

Бойкот мінських автобусів: білоруси у Львові закликали не купувати техніку МАЗ

Львів став транзитним містом для білорусів перед виїздом у Польщу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів