Путіна розчавили на обкладинці американського журналу

14:58 29 вересня 2022 р.

Фото до новини

Сумна мобілізація, оголошена Путіним, показує жалюгідний стан сумної російської армії.

Кількість чоловіків призовного віку, які втекли з Росії до Казахстану, Грузії чи Туреччини, зараз оцінюється у понад 200 000 осіб, повідомляє Washington Examiner, пише Dailylviv.com.

 У соцмережах на численних відеоматеріалах показано, як новомобілізованих призовників інструктують, що вони повинні взяти з собою власні припаси. «Все, що вам надає армія, — це уніформа і броня. Більше нічого», – розповідає новобранцям одна жінка-військовослужбовець . Вона радить мобілізованим взяти з собою власні медичні засоби, зокрема таблетки від діареї, перекис водню і джгути. 

«Хлопці просто не смійтеся», — каже вона, радячи «випотрошувати» автомобільні аптечки і просити у своїх дружин і матерів «прокладки і тампони».

«Ви знаєте, для чого потрібні тампони? Щоб зупинити кровотечу», — каже вона. «Вставляєш його прямо в кульову рану, і все. Тампон починає набухати і закриває рану».

На іншому відео можна почути, як офіцер розповідає військовослужбовцям, що його відкликали з відпустки і оформили на службу командиром три дні тому -  як і їх. Він каже їм, що вони матимуть 30 днів навчання, а потім він не знає, куди вони підуть і чи піде він з ними.

«Чим нас забезпечать, я теж не знаю», — каже він. А щодо людей з серйозними захворюваннями, «кили, коліна, напівсліпі», він повідомляє, що вони ще мають право служити. «Не кажи мені, що ти не можеш. Я теж не можу», – каже командир. «Я виживаю на таблетках і блокаторах».

У списку, надісланому російським призовникам, їх просять принести власні шоломи, ліки, ліхтарики і бронежилети. Водночас на відео, опублікованому українськими військовими, видно, як погано захищають деякі російські шоломи, які легко можна пробити ножем.

«Упродовж семи днів після того, як президент Путін оголосив про «часткову мобілізацію», відбувся значний відтік росіян, які намагалися ухилитися від призову. Хоча точні цифри невідомі, вони, ймовірно, перевищують розмір загальних сил вторгнення, які Росія скерувала в Україну в лютому 2022 року», – йдеться в твіті британського міністерства оборони.

«Серед тих, хто намагається виїхати з Росії, переважають забезпечені та добре освічені», — заявили в британському міністерстві. "Ввнутрішні економічні наслідки зменшення кількості робочих рук і прискорення «витоку мізків», ймовірно, стануть дедалі суттєвішими".

32-річний росіянин, який прибув до Стамбула у вівторок, розповів Washington Post , що через його етнічне українське коріння у нього не було іншого вибору, окрім як втікати, залишивши дружину й однорічного сина.

"Звичайно, це було дуже складне рішення", - сказав він. «Я не можу йти воювати і вбивати людей в Україні. І якби я залишився, іншого виходу не було».

Посольство США в Москві закликає американців, особливо тих, хто має подвійне громадянство, негайно покинути Росію, попереджаючи, що вони можуть потрапити під призов або їм буде неможливо виїхати пізніше через нові обмеження.

«Росія може відмовитися визнавати громадянство США осіб з подвійним громадянством, позбавити їх доступу до консульської допомоги США, перешкодити їх виїзду з Росії і призвати на військову службу», — йдеться в повідомленні служби безпеки посольства.

Застрелив військового комісара за друга, якому прийшла повістка (відео)

Мобілізованих росіян треба буде винищувати ще півтора року

Протести у Санкт-Петербурзі: арешти, штрафи, примусові роботи

Дагестанці збираються на майдан, щоб звільнити Кавказ від путінської мобілізації (доповнено)

У Дагестані стріляють: мешканці повстають проти примусової мобілізації (відео)

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів