Представники Посольства Великої Британії зустрілися з міським головою Львова

18:47 16 лютого 2022 р.

Фото до новини

Представники Посольства Великої Британії зустрілися сьогодні з міським головою Львова Андрієм Садовим. Уряд Британії висловлює підтримку Україні і готовий продовжувати співпрацю зі Львовом, надавати допомогу і ділитися досвідом протидії різним загрозам для життя країни і міста.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Ми висловлюємо підтримку Україні. Можемо допомогти створити відповідні програми дій щодо оборони. Знаю, що ви у Львові посилили навчання щодо підготовки мешканців у надзвичайних умовах. Такий досвід дуже важливий.

Цього тижня ми будемо вітати нашого міністра закордонних справ у Києві. Наш уряд солідарний з Україною», - відзначила Кейт Девенпорт, радниця з політичних питань Посольства Великої Британії.

«Сподіваюся надалі на нашу тісну співпрацю з вашим містом і вашим офісом. Маємо хороший досвід минулих взаємин зі Львовом. Раді будемо продовжувати співпрацю», - наголосив Ніколас Харрокс, заступник голови Місії Посольства Великої Британії.

Мер Львова подякував за чітку позицію уряду Британії, за допомогу і ділення досвідом протидії загрозам державному суверенітету.

«Минулого року ми мали співпрацю з вашими колегами. Вони ділилися з нами своїм досвідом. Ми отримали ґрунтовні знання щодо життя міста і різних загрозливих ситуаціях і готові ділитися ними з іншими містами. Будемо вчити всіх, хто цього потребуватиме для збільшення надійності. Ми розглядаємо різні варіанти, які можуть бути, і плануємо як будемо діяти в них, щоб місто могло жити – подавати воду за відсутності електрики, наявність медикаментів у лікарнях, продуктів та ін. Піднімаємо стійкість наших комунальних підприємств, щоб вся інфраструктура була готова і могла працювати.

Досвід навчань з вами дав можливість подивитися на різні ситуації в різних напрямках. Для нас є прикладом Ізраїль, де всі готові і вміють захищатися. Тому проводимо зараз навчання серед наших працівників, комунальних підприємств. Адже Росія була, є і буде загрозою для демократії і джерелом агресії. І тут вже мова не лише про Україну, а про весь світ.

Тому, дякую за позицію вашого уряду, за вашу моральну і матеріальну підтримку. Ця позиція дуже важлива для нас», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.

Генеральний консул Німеччини в Донецьку, яка переїхала до Львова, зустрілася з мером міста

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів