Помер Владімір Жіріновскій

16:13 6 квітня 2022 р.

Фото до новини

Помер лідер ЛДПР Владімір Жіріновскій.

Про це повідомило ТАСС з посиланням на речника Державної думи В'ячеслава Володіна, пише Dailylviv.com.

24 березня 2014 року, Жіріновскій надіслав урядам Польщі, Угорщини та Румунії пропозицію, щоб вони разом з Росією розділили Україну. Він запропонував провести референдум про приєднання до Польщі Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської і Рівненської областей, Румунії та Угорщині — Чернівці та Закарпаття, а решта мала відійти до складу Росії. На його думку, Україною повинна лишатися лише центральна частина держави.

У травні 2014 року Жіріновскій подарував свій особистий позашляховик «Тигр» бойовикам так званої ЛНР.

20 червня 2015 року Жіріновскій у прямому ефірі російської пропагандистської передачі звинуватив США у створенні так званих «ДНР» та «ЛНР», щоб викручувати з Росії гроші. Він заявив, що США не потрібно, щоб в Україні була сильна влада, а потрібні безліч «республік», за типом «ДНР» та «ЛНР», яких повинна годувати Росія.

У 2018 році Генеральна прокуратура України встановила факти, що підтверджують причетність вищого керівництва РФ у підтримці та матеріальному забезпеченні терористичних організацій Луганська і Донецька. В жовтні 2018 обвинувальний акт за ч. 3 ст. 27 3 ч. ст. 258-5 Кримінального кодексу України вручено захисникам Жіріновского, Діденка і Дегтярьова і скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду.

У грудні 2021 року, Жіріновскій закликав РФ розпочати в ніч з 31 грудня 2021 року на 1 січня 2022 року бомбардування України.

Був внесений у Чорний список Євросоюзу 12 вересня 2014 року. Рада Європейського союзу зазначила, що як член ради Держдуми, голова партії ЛДПР Жіріновскій активно підтримав розміщення російських збройних сил в Україні і анексію Криму; активно виступаючи за розділ України, від імені партії підписав угоду з «Донецькою народною республікою». Був внесений і до списку санкцій Канади 28 квітня 2014 року.

ЗСУ ліквідували російського командувача округу

Під Харковом ліквідовано генерал-майора російської армії

Путіна отруять, підірвуть або застрелять - ексагент DGSE

Отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок: російська еліта розглядає можливість відсторонення Путіна

Солдати путіна з'їли алабая і зґвалтували неповнолітню, - повідомлення СБУ (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів