На Яворівському полігоні розпочалися стрільби з з британської протитанкової системи NLAW (відео)

12:46 28 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 28 січня, на Яворівському полігоні проходять бойові стрільби з британської протитанкової системи NLAW, яка вже перебуває на озброєнні української армії.

Відео опублікував журналіст Андрій Цаплієнко у себе в Telegram-каналі, пише Dailylviv.com.

"На Яворівському полігоні (184 центр) просто зараз тривають бойові стрільби з британської протитанкової системи NLAW, яка вже є на озброєнні української армії.

Хитромудра конструкція робить NLAW незамінною зброєю під час оборони міста. З ним можна відбивати танкову атаку навіть тоді, коли броньована машина противника - вже поруч з бійцем, за пару десятків метрів.

Причому не обов’язково, щоб ракета влучила. Датчик спрацює на метал навіть тоді, коли вона просто пролетить над танком", - написав Андрій Цаплієнко.

Нагадаємо, 25 січня 2022 року в 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалась підготовка із залученням британських інструкторів бійців Збройних Сил України до використання протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Довідка

NLAW (англ. Next Generation Light Anti-tank Weapon) — шведсько-британська переносна протитанкова керована ракета малої дальності.

Комплекс розроблений компанією SAAB (Швеція). Має дальність стрільби до 800 м, вага — 12,5 кг. Час, необхідний для активації системи і відкриття вогню, становить 2 — 3 сек.Вважається, що буде перебувати на озброєнні до 2030 року.

У 2017 р. SAAB уклала контракт на постачання NLAW швейцарським сухопутним військам на суму 120 млн дол. США. Крім того, NLAW закупили Фінляндія, Люксембург, Велика Британія, планують закупки Індонезія та Саудівська Аравія. У січні 2022 року Британія надала більше 1000 переносних протитанкових ракет Україні.

У Львівську бригаду тероборони увійдуть 7 батальйонів

Мер Львова запропонував будувати патронний завод у Львові

Львівський авіазавод в кооперації з іншими підприємствами створив винищувач-бомбардувальник, - директор

У Львові зняли відео про початок масового стрілецького вишколу мешканців міста

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів