У Львівську бригаду тероборони увійдуть 7 батальйонів

13:08 11 січня 2022 р.

Фото до новини

З 1 січня 2022 року в Україні введено у дію Закон “Про основи національного спротиву”. Він врегульовує питання розбудови територіальної оборони, організації руху опору та проведення відповідної підготовки громадян, що разом надають обороні України всеохоплюючого і всенародного характеру.

Як зазначив бригадний генерал Юрій Галушкін, командувач Сил територіальної оборони Збройних Сил України, найближчим часом буде завершено формування та комплектування чотирьох Регіональних управлінь і 25 бригад Сил ТрО ЗС України. Бригади будуть дислоковані в кожному обласному центрі України та місті Києві, до їх складу входитимуть від чотирьох до десяти окремих батальйонів, що розміщені в кожному районі згідно з адміністративним розподілом території України.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони, пише Dailylviv.com

«Бригади та батальйони у штаті мирного часу налічуватимуть 10 тисяч військовослужбовців. Це організаційні ядра, які здатні розгорнути й забезпечити зброєю і МТЗ підрозділи до штату воєнного часу. Отже, на хребет Сил ТрО за короткий проміжок часу зможуть нарости м’язи в декілька сотень тисяч резервістів», - повідомив бригадний генерал Юрій Галушкін.

Як записатися до резерву ТрО? Які потрібно документи? Як пройти медичну комісію? Як буде оформлятися контракт резервіста? Це нагальні запитання, які будуть додатково роз’яснені.

Наразі всім охочим необхідно звертатися до районних та обласних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за місцем проживання, де їм кваліфіковано нададуть роз’яснення та допоможуть оформити документи. У подальшому цей процес будуть супроводжувати командири батальйонів та бригад.

Командувач Сил територіальної оборони ЗСУ бригадний генерал Юрій Галушкін:

«Найближча мета — сформувати резерв ТрО на посади за штатом воєнного часу, у подальшому — мати бригади та батальйони, здатні швидко укомплектуватись своїми резервістами, привести себе в бойову готовність та приступити до виконання завдань. Організовувати підготовку резервістів будуть батальйони та бригади Сил ТрО із залученням ресурсів місцевих адміністрацій на полігонах ЗСУ та на виділених ділянках місцевості в районі чи області".

У Львівській області - сім районів. У місті Львові - шість районів.

На Львівщині пришвидшеними темпами набирають бійців 18-57 років у батальйони тероборони

Через агресію Росії у Львові переформатують роботу управління НС: займатиметься також теробороною

Командир бригади тероборони з Тернопільщини став обласним військовим комісаром Львівщини

У Львові готують приміщення для підрозділів Територіальної оборони

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів