Мер Львова запропонував будувати патронний завод у Львові

23:00 21 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні у Львові, у приміщенні Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу, відбулась підсумкова нарада Укроборонпрому за минулий рік. Як зазначило керівництво Концерну, торік виготовлення продукції зросло на 24% або на 7,6 млрд грн, порівняно з 2020 роком.

Про це інформує пресслужба ЛМР, інформує Dailylviv.com.

Водночас, як зауважив мер Львова Андрій Садовий, авіаційно-ремонтний завод має амбіцію розширити діяльність і почати обслуговувати також і цивільну авіацію, а це для міста означає додаткові робочі місця і розвиток галузі.

Керівництво «Укроборонпрому» розповіло, що торік заклали міцний фундамент для трансформації Концерну в сучасну високотехнологічну прозору оборонну компанію для подальшого розвитку його науково-технічного й виробничого потенціалу.

«Ми повинні думати над тим, чим буде воювати та перемагати Україна й у цій війні, і у війнах майбутнього. Світ рухається у бік безпілотних систем, систем складних та пов’язаних між собою – взаємоінтегрованих. Систем, які можуть керуватись віддалено, можливо навіть з офісів. Ми маємо бути готові до цих викликів, ми повинні бути тими, хто буде це створювати», - наголосив генеральний директор Концерну Юрій Гусєв.

Варто відзначити, що торік виготовлення продукції зросло на 24% або на 7,6 млрд грн порівняно з 2020 роком, а надходження від зовнішньоекономічної діяльності – $1 млрд 108,2 млн є найкращим показником з 2014 року.

«Ми повинні бути готові до дуже серйозної відсічі, відповідно – до найсучасніших технологій. Дякую, що за такий короткий час зуміли вибудувати таку серйозну команду. Ми, зі свого боку, допомагали та будемо допомагати, тому що це наш обов’язок.

Авіаційно-ремонтний завод у Львові має амбіцію розширити діяльність і почати обслуговувати також і цивільну авіацію. Для Львова це означає додаткові робочі місця і розвиток галузі. А це не може не тішити.

Разом з канадськими партнерами Укроборонпром планує будівництво патронного заводу в Україні. Моя пропозиція – однозначно будувати його саме у Львові. Адже ми маємо розташовувати свої стратегічні потужності якнайдалі від ворожого кордону», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова знову взяв до рук зброю: хоче, щоб усі мешканці навчилися стріляти

Міський голова Львова Садовий взяв до рук зброю з синами і закликав до цього всіх мерів

Львівський авіазавод в кооперації з іншими підприємствами створив винищувач-бомбардувальник, - директор

На Львівщині пришвидшеними темпами набирають бійців 18-57 років у батальйони тероборони

Для оборони України добровольцям дозволили з нового року навіть мисливську зброю

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів