Львівський авіазавод в кооперації з іншими підприємствами створив винищувач-бомбардувальник, - директор

17:15 21 січня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні на базі Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу (ЛДАРЗ) відбувся захід, присвячений підсумкам роботи підприємств Державного концерну «Укроборонпром» 2021 році за участі його генерального директора Юрія Гусєва.

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.com.

Станом на зараз завод є єдиним в Україні підприємством, яке відновлює та модернізує МіГ-29 для Повітряних сил Збройних Сил України.

«Підприємство розвивалось за двома напрямками. По-перше, це капітальний ремонт та модернізація літаків МіГ-29. Перший літак на підприємстві відремонтували у 1992 році. Його передали Збройним Силам України. По-друге, зовнішня економічна діяльність. Завод отримав ліцензію на ремонт літаків для іноземних держав. Перший контракт уклали з Польщею на початку Незалежності України», - розповіла завідувачка музею при ЛДАРЗ Людмила Крук.

З 2014 року завод модернізував понад десять таких літаків. Доволі цікавим варіантом модернізації став МіГ-29МУ2. Він є багатоцільовим і здатен вражати як повітряні, так і наземні цілі.

«Нашому авіаційно-ремонтному заводу, в кооперації з іншими підприємствами, вдалося створити винищувач-бомбардувальник. Протягом декількох останніх років тривають його випробування. У 2020 році успішно були завершені льотно-конструкторські випробування. У цьому році розпочали державні випробування, остаточне завершення яких планується у 2022 році. Сподіваємось, що за результатами МіГ-29МУ2 буде прийнято на озброєння ПС ЗСУ. Окрім цього в поточному році плануємо відремонтувати 3 літаки для ЗСУ та ще 2 - іноземного замовлення. Близько 60% необхідних деталей ми виготовляємо самостійно», - поділився директор ДП ЛДАРЗ Дмитро Матрунчик.

На ремонт одного літака потрібно орієнтовно 9 місяців, однак фахівці заводу можуть працювати одразу над кількома літаками. Станом на зараз на підприємстві працюють 904 працівники. Сама підготовка деяких фахівців триває 3-5 років після закінчення відповідного ВНЗ.

На підприємстві з 2016 року діє Комплексна програма імпортозаміщення. Вона передбачає виконання комплексу організаційно-технічних заходів, спрямованих на досягнення якомога більшої незалежності виробництва ДП «ЛДАРЗ» від постачання обладнання, комплектуючих та матеріалів з Російської Федерації.

Нагадаємо, що Львівський державний авіаційно-ремонтний (ЛДАРЗ) завод почав працювати у Львові ще у далекому 1939 році. Вже понад 80 років завод займається ремонтом та модернізацією авіаційної техніки.

Відповідно до наказу ДК «Укроборонпром» №272 від 13.07.2021 року та розпорядження Кабінету Міністрів України №1595-р від 09.12.2021 року прийнято рішення про припинення державного підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» шляхом реорганізації – перетворення в товариство з обмеженою відповідальністю «Львівський авіаційно-ремонтний завод».

Кредиторам встановили двомісячний строк від 30 грудня 2021 року для заявлення своїх вимог до ДП «ЛДАРЗ». Вимоги кредиторів оформлюються у письмовій формі та надсилаються Підприємству рекомендованим листом з описом вкладення за адресою його місця розташування: 79040, м. Львів, вул. Авіаційна, буд. 3.

Зі Львова вилетів модернізований винищувач МіГ-29

Спектр ракет повітря-повітря: Львів модернізував ще один МіГ-29

Правоохоронці розслідують махінації на львівських авіаремонтному й бронетанковому заводах

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів