Спектр ракет повітря-повітря: Львів модернізував ще один МіГ-29

13:52 8 грудня 2020 р.

Фото до новини

Державне підприємство “Львівський державний авіаційно-ремонтний завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, модернізувало винищувач МіГ-29 до рівня МіГ-29МУ1. 7 грудня літак прибув зі Львова до місця дислокації підрозділу Повітряних Сил ЗСУ.

Про це інформує пресслужба Укроборонпрому, пише DailyLviv.

За повідомленням, модернізація винищувача дозволила збільшити дальність виявлення повітряних цілей, підвищити точність виведення літака в задану точку та розширити можливості з контролю та реєстрації функціональних параметрів технічного стану літака, двигунів і низки бортових систем.

МіГ-29МУ1 може розвивати швидкість до 2,5 тис км/год, яку забезпечують два турбореактивні двигуни з форсажною камерою.

У перелік озброєння винищувача, окрім 30-мм автоматичної гармати, входять цілий спектр ракет типу “повітря-повітря” для ведення повітряного бою на малих та середніх відстанях, а також бомби та блоки некерованих реактивних снарядів для ураження наземних цілей. Окрім того, літак оснащений розвиненою системою радіоелектронної боротьби, яка призначена для індивідуального захисту літака від атак ворожих зенітно-ракетних комплексів та літаків.

Загалом модернізація до рівня МіГ-29МУ1 направлена на значне підвищення бойових та експлуатаційних характеристик винищувача МіГ-29.

“Передача літака проходить із невеликою затримкою – ключові для завершення робіт працівники нашого заводу та підприємства-партнери долали COVID-19. Кожен у колективі відчув, що робота стала більш відповідальною. Виконання Державного оборонного замовлення в умовах пандемії потребує не лише виробничої дисципліни, а й самодисципліни. Винищувач пройшов капітальний ремонт з продовженням ресурсу, отримав більш потужну радіолокаційну станцію, яка дає можливість збільшити на 20% дальність виявлення повітряних цілей, а також інтегровану в бортовий радіонавігаційний комплекс систему супутникової навігації”, – прокоментував завершення робіт та передачу Замовнику МіГ-29МУ1 директор ДП “ЛДАРЗ” Дмитро Матрунчик.

Модернізований винищувач МіГ-29МУ1 офіційно прийнятий на озброєння Повітряних Сил України. Багатофункціональність МіГ-29 дозволяє використовувати його для виконання задач протиповітряної оборони і для нанесення ударів по наземних цілях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів