Керівництво «Укроборонпрому» звільнило директора львівського заводу

23:05 8 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з відео на сайті прес-служби «Укроборонпрому»

Встановлено чисельні факти порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності державного авіаційно-ремонтний заводу.

У прес-службі державного концерну «Укроборонпром» повідомили сьогодні, 8 листопада, що його керівництво звільнило директора підприємства «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» Олександра Кравчука зі займаної посади. В цьому ж повідомленні зазначено: «Відповідне рішення оголосив заступник генерального директора ДК «Укроборонпром» Володимир Кострицький під час наради з керівним складом львівських підприємств-учасників концерну. При здійсненні концерном своїх управлінських функцій щодо ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» встановлено чисельні факти порушень та недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства та  систематичне ігнорування його директором принципів політики прозорої закупівлі, яку спроваджує концерн».

«За виявлені порушення керівника підприємства було притягнуто  до дисциплінарної відповідальності, а виявлені у 2016-2017 роках  матеріали щодо розтрати службовими особами ДП «ЛДАРЗ» коштів під час закупівлі товарно-матеріальних цінностей у взаємопов’язаних комерційних структур спрямовано до правоохоронних органів та зараз досліджують у рамках кримінальних проваджень, – поінформували також в «Укроборонпромі». – Слід зазначити про свідоме ігнорування та небажання вже відстороненого керівника ДП «ЛДАРЗ» виконувати розпорядчі документи Концерну, а саме– організувати повноцінну комплексу систему безпеки, здійснювати прозорі закупівлі на торговому електронному майданчику, дотримуватись вимог внутрішньої кооперації, що розширює спектр замовлень підприємства-учасників Концерну, зменшує собівартість продукції та послуг, підвищує ефективність діяльності, тощо. Через умисне, демонстративне невиконання керівником підприємства наказів та розпоряджень Концерну, контракт з директором ДП «ЛДАРЗ» розірвано.

Заступник гендиректора «Укроборонпрому» Володимир Володимир Кострицький зазначив: «Системні антикорупційні заходи створюють умови для залучення інвестицій в оборонний сектор, сприяють укріпленню добропорядності ведення бізнесу».

«На зустрічі керівництвом «Укроборонпрому» в черговий раз було наголошено на необхідність суворого  дотримання принципів прозорої закупівлі,  неприпустимість співпраці з фірмами-»прокладками», фіктивними фірмами або такими, які фігурують у чисельних кримінальних провадженнях. Керівників підприємств попереджено про персональну відповідальність за вибір постачальників та закупівлю комплектуючих за завищеними цінами, дотримання вимог законів та розпорядчих документів Концерну щодо внутрішньої кооперації в господарській діяльності», – повідомили також у прес-службі «Укроборонпрому».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів