На сході Польщі проходять військові навчання НАТО, в яких бере участь Швеція

16:48 19 травня 2022 р.

Фото до новини

Ці маневри стали частиною великих військових навчань, які відбуваються у Центральній та Східній Європі на східному фланзі Північноатлантичного альянсу.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Президент Польщі Анджей Дуда та міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак спостерігали за маневрами DEFENDER Europe-22 в околицях Новоґруду в Підляському воєводстві.

Як підкреслив президент, ці маневри стали частиною великих військових навчань, які відбуваються у Центральній та Східній Європі на східному фланзі Північноатлантичного альянсу.

Анджей Дуда повідомив, що під час навчань перевіряється координація діяльності та союзницька взаємодія солдатів. Він підкреслив, що в них бере участь Швеція і висловив сподівання, що ця країна вступить у НАТО.

«Маневри DEFENDER Europe-2022, у яких бере участь 20 тисяч солдатів із восьми країн Північноатлантичного альянсу і Швеції, яка, як я сподіваюся, незабаром так само стане членом Альянсу», - заявив голова польської держави.

Маневри DEFENDER Europe-22 стартували 1 травня і завершаться через тиждень. Навчання союзних військ відбувається одночасно в дев'яти країнах.

Військові маневри військ НАТО в Європі триватимуть до 27 травня

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів