МЗС просить повідомляти його про переїзд дипустанов до Львова: це зробили лише три країни

19:11 16 лютого 2022 р.

Фото до новини

МЗС надіслало ноту до всіх посольств і представництв міжнародних організацій, які акредитовані в Україні, з проханням повідомляти заздалегідь про повне чи часткове перенесення дипустанов чи переведення дипломатів до Львова.

Про це під час позачергової сесії Львівської обласної ради, зазначив представник МЗС України у Львові Андрій Грушко, повідомляє кореспондент Укрінформу, пише Dailylviv.com.

«На жаль, останніми днями Міністерство закордонних справ, так само як і більшість, отримувало повідомлення із ЗМІ, що до Львова планують переїжджати чи переносити свою діяльність частково чи в цілому дипломатичні представництва або консульські установи іноземних держав.

Для того, щоб уникнути спекуляцій з цього питання, МЗС надіслало ноту до всіх посольств і представництв міжнародних організацій, які акредитовані в Україні, з проханням повідомляти заздалегідь, якщо є така необхідність чи плани у посольств, або в тих, хто це вже зробив, повідомити про актуальне місцеперебування, бо це пов’язано, в першу чергу, із необхідністю забезпечення безпекових заходів таких установ», - акцентував Грушко.

За його словами, міністерство може оперувати лише офіційною інформацією і станом на сьогодні тільки три країни повідомили про тимчасове перенесення своїх основних функцій до Львова – це США, Канада і Японія (перевела двох дипломатів до Львова, а посольство залишається повноцінно функціонувати у Києві).

ЦРУ також переїжджає з Києва до Львова

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів