Москва і Тегеран домовилися про виробництво іранських дронів на території Росії

21:39 19 листопада 2022 р.

Фото до новини

Лідери Ірану можуть вважати, що вони уникнуть нових санкцій, якщо безпілотники будуть фізично зібрані в Росії.

Про це повідомила газета The Washington Post, пише Dailylviv.com.

Згідно з новими даними розвідки, отриманими американськими та іншими західними службами безпеки, російські та іранські офіційні особи завершили угоду під час зустрічі в Ірані на початку листопада, і дві країни швидко рухаються до передачі проектів і ключових компонентів, які можуть дозволити почати виробництво впродовж кількох місяців, повідомили в інтерв'ю троє чиновників, знайомих з цим питанням.

За словами офіційних осіб, ця угода, якщо вона буде повністю реалізована, означатиме подальше поглиблення російсько-іранського альянсу, який уже надав вирішальну підтримку військовій кампанії Москви в Україні. Придбавши власну конвеєрну лінію, Росія могла б різко збільшити свої запаси порівняно недорогих, але дуже руйнівних систем озброєнь, які останніми тижнями змінили характер українського конфлікту, що триває дев’ять місяців.

Росія розгорнула понад 400 ударних безпілотних літальних апаратів іранського виробництва проти України з серпня, за словами представників розвідки, багато з яких використовувалися для ударів по об’єктах цивільної інфраструктури, таким як електростанції. Після того, як Москва була змушена покинути українську територію, яку її війська захопили на початку війни, Москва перейшла до стратегії невпинних повітряних нападів на українські міста, використовуючи комбінацію крилатих ракет і самодетонуючих безпілотників, начинених вибухівкою, щоб відключати електрику та воду для мільйонів людей.

Для Москви ця угода може задовольнити критичну потребу в високоточних боєприпасах, яких не вистачає після дев’яти місяців боїв. За словами офіційних осіб, домовленості також пропонують значні економічні та політичні вигоди для Ірану. Хоча Тегеран намагався показати себе нейтральним у конфлікті з Україною, поява іранських безпілотників над українськими містами викликала погрози нових економічних санкцій з боку Європи. Лідери Ірану можуть вважати, що вони зможуть уникнути нових санкцій, якщо безпілотники будуть фізично зібрані в Росії, заявили чиновники.

Деталі ірансько-російської угоди були остаточно узгоджені на зустрічі на початку листопада, у якій брала участь команда російських представників оборонної промисловості, які вирушили до Тегерана, щоб опрацювати матеріально-технічне забезпечення. Про це говорять представники служб безпеки двох країн, які спостерігали за цими подіями.

В Україні з'явиться 1000 протидронних гармат Skynet

Центр управління БПЛА знищили, інструкторів вбили, - ISW перевіряє

Британська розвідка дослідила іранські дрони-камікадзе: висновки втішні

В Україні створюватиметься нова інтегрована система ППО

Як зупинити іранські балістичні ракети до їхнього запуску

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів