Центр управління БПЛА знищили, інструкторів вбили, - ISW перевіряє

10:30 27 вересня 2022 р.

Фото до новини

За непідтвердженими повідомленнями, українські війська могли знищити російський центр управління та підготовки безпілотників, який здійснював атаки на Україну, можливо, вбивши іранських інструкторів.

Український журналіст Андрій Цаплієнко заявив, що українські війська помстилися за атаки російських безпілотників на Одесу, завдавши удару по російському об’єкту в Чулаківці на Кінбурнській косі Херсонської області 26 вересня, і стверджував, що українські удари вбили чотири десятки росіян і два десятки іранських інструкторів, які навчали російських військових використовувати безпілотники іранського виробництва, такі як Shahed-136

ISW повідомило, пише Dailylviv.com, не може незалежно підтвердити повідомлення Цапієнка, а джерела в українському уряді не повідомляли про атаку на центр керування безпілотниками. 

Російські війська використали боєприпаси іранського виробництва Shahed-136 для ударів по цілях в Одесі в останні дні, як раніше повідомляв ISW. 

26 вересня Південне оперативне командування Збройних сил України повідомило, що українські війська завдали удару щонайменше по одному складу боєприпасів на Кінбурнській косі, але не згадували про центр безпілотників.  

26 вересня речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук також підтвердив, що українські сили атакували невстановлені цілі на Кінбурнській косі. 

Коса є найзахіднішою територією в Чорному морі, яку досі контролюють росіяни, в межах 4 км від контрольованого Україною Очакова в його найближчій точці, що робить її чудовим місцем для командного центру безпілотників, з якого Росія могла б скеровувати атаки вглиб неокупованої України.

Сьогодні журналіст Цаплієнко повідомив, що в іранських дронах «Shahed-131», які є попередньою версією «Shahed-136», знайдені американські плати, стверджує «Defense Express».«Блок керування польотом зібраний з п'яти плат, які містять процесори TMS320 F28335 від Texas Instruments». Плати є у вільному продажі, але не для іранських компаній.

Ізраїль надасть Україні обладнання для боротьби з безпілотниками

Вибухи в Одесі: нова атака іранськими дронами (відео, доповнено)

Росія планує удари по об’єктах електрозабезпечення: ракетні і кібератаки

Росія відправляє на фронт в Україну ретро КрАЗи (відео)

 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів