Львівські десантники відбили атаки на аеропорт Донецька (відео)

20:54 14 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

У прес-центрі АТО повідомили в середу: «О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських «кіборгів». Наші воїни відбили атаки бойовиків, завдаючи їм втрат».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 14 січня, такі останні новини з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Ситуація у зоні проведення антитерористичної операції ускладнюється. Як і раніше, бойовики продовжують ескалацію конфлікту в Луганській та Донецькій областях.

За період зі 6-ї до 18-ї години сьогоднішнього дня незаконні збройні формування 85 разів обстріляли позиції наших військових. Терористи ведуть вогонь, в основному, з важкого озброєння – артилерії, реактивних систем, танків, обстрілюючи як позиції наших сил, так і населені пункти з мирними мешканцями.

Упродовж дня бандформування обстріляли 31 населений пункт Донбасу та позицій наших військових поблизу них. Епіцентром найбільшого протистояння залишається Донецький аеропорт та населені пункти поблизк нього, а також низка населених пунктів на Дебальцевському і Луганському напрямках.

Донецький аеропорт незаконні збройні формування почали обстрілювати з мінометів о 6-й годині ранку. О 9.20 бойовики почали штурм форпосту українських «кіборгів». Наші воїни відбили атаки бойовиків, завдаючи їм втрат. Терористи відступили і протягом дня обстрілювали новий термінал та диспетчерську вежу з мінометів та танків. Захисники аеропорту не втрачають контролю над своїми позиціями та отримують потужну вогневу підтримку.

Бандформування також продовжують обстріли населених пунктів у районі аеропорту та на Луганському напрямку. Сьогодні вони цинічно вели вогонь з мінометів, артилерії та «Градів» по мирних мешканцях у населених пунктах Авдіївка (місто обласного підпорядковання на Донеччині. – «ЩЛ»), Гранітне (село в Тельманівському районі Донеччини. – ЩЛ») та Щастя (місто в Новоайдарському районі Луганщини. – ЩЛ»). У Авдіївці вщент зруйновано механічний цех школи №3 та декілька приватних будинків, а у Щасті від обстрілу з танка загинула 1 цивільна особа та 2 зазнали поранення.

12 разів терористи відкривали вогонь по позиціях наших сил, застосовуючи РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ») «Град». Під ці обстріли потрапили населені пункти Новокалинове, Опитне , Тоненьке, Орлівка (села в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Трьохізбенка (село в Новоайдарському районі. – «ЩЛ»), Кримське (на Донеччині таку назву має селище, підпорядковане міськраді Дзержинська, а на Луганщині – село в Слов'яносербському районі. – «ЩЛ»), Орлово-Іванівка (село в Шахтарському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Міус (селище в Перевальському районі Луганщини. – «ЩЛ»), Рідкодуб (на Донеччині – два селища з такою назвою: в Шахтарському районі та впідпорядкуванні міської ради Єнакієвого. – «ЩЛ»), Кам’янка (на Донеччині таку назву мають три села: два – в Старобешівському районі, ще одне – в Тельманівському. – «ЩЛ»). Деякі населені пункти обстріляли з «Градів» по декілька разів.

На інших напрямках найбільш напружена обстановка склалась поблизу Нікішиного (село в Шахтарському районі Донеччини. – «ЩЛ») та кургану Могила-Гостра (найвища точка (311 метрів) Донеччини поблизу селища Польове в її Шахтарському районі. – «ЩЛ»). Українські військові не втрачають контролю над своїми позиціями та, поряд з цим, займаються відновленням інфраструктури Донбасу, зруйнованої терористами.

Так, на Луганщині, завдяки спільним зусиллям військовослужбовців Збройних Сил та місцевих енергетиків, у ряді населених пунктів вдалося відновити постачання електроенергії на лініях, що були пошкоджені внаслідок обстрілів. В будинки місцевих громадян нарешті повернулося довгоочікуване світло та тепло».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook» та в дайжесті новин, оприлюдненому речником АТО Леонідом Матюхіним в ефірі Військового телебачення України.

Як інформував «ЩЛ», 6 січня «Телеканал новин «24» повідомив, що на територію донецького летовища увійшли 50 бійців 80-ї бригади зі Львова, які обороняють його з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік нього, їм висунули ультиматум, але вони підірвали пост, щоб зробити барикаду, журналіст «LIGA.net» Петро Шуклінов розповів у вівторок: «Горілі останки російських солдатів завалили рубежі вздовж лінії нашої оборони. Цифри називаються різні (за даними перехоплень) – від 50 до 250 кадрових російських військових в землі. Це тільки район аеропорту»; нардеп і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передав 14 січня такі її оперативні дані: «У ході бою в районі аеропорту в Донецьку одна зі штурмових груп російсько-терористичних військ потрапила під фланговий кинджальний вогонь підрозділів українських військ, зазнавши втрат. Українськими військовими захоплені в полон два співробітники МВС Чечні («кадировці»)», а речник Інформаційно-аналітичного центру РНБОУ Андрій Лисенко заявив у середу: «Спочатку під час нальоту на Донецький аеропорт бойовики потрапити в термінал, і видавали це як перемогу. Але насправді вони потрапили у пастку. Те ж буде і з іншими».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів