Захисники Донецького аеропорту завдали втрат штурмовій групі російських окупантів, – «ІС» (відео)

11:44 14 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: povin.com.ua

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у середу: «У результаті ударів українських військ у відповідь відбувся розвал фронту російсько-терористичних військ, бойовики в районі Оленівки залишили займані позиції і відступили».


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 14 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують нарощувати активність. Зросла кількість обстрілів і спроб штурму позицій українських військ. Найбільш складна ситуація відзначається в районі аеропорту в Донецьку, Авдіївки, Горлівки, Дебальцевого (міста обласного підпорядкування на Донеччині. – «ЩЛ»), в смузі Миколаївка-Гранітне (села в Тельманівському районі Донеччини. – ЩЛ»), на приморському напрямку й в районі Станиці Луганської (селище міського типу та райцентр на Луганщині. – ЩЛ»).

У ході бою в районі аеропорту в Донецьку одна зі штурмових груп російсько-терористичних військ потрапила під фланговий кинджальний вогонь підрозділів українських військ, зазнавши втрат. Українськими військовими захоплені в полон два співробітники МВС Чечні («кадировці»).

У районі Спартака (селище й залізнична станція під Донецьком. – «ЩЛ») українська артилерія завдала удару по артилерійським позиціям російсько-терористичних військ, звідки противником раніше завдавалися удари по позиціях в районі Донецького аеропорту та Авдіївки. Придушення артилерійських засобів противника відбулося практично миттєво, після чого українська артилерія перейшла до придушення вогневих точок і вогневих засобів на передньому краї. Танковий підрозділ російсько-терористичних військ, який брав участь у штурмі аеропорту протягом вчорашнього дня, встиг відступити.

У районі Горлівки дві зведені артилерійські групи російсько-терористичних військ (ствольна артилерія, міномети, РСЗВ (реактивні системи залпового вогню. – «ЩЛ»)) завдають ударів по позиціях українських військ. Після завдання ударів артилерія противника відразу змінює позиції.

Завдання артилерійського удару в районі Волновахи (місто та райцентр на Донеччині. – «ЩЛ») (н.п. Бугас (село у Волноваському районі Донеччини. – «ЩЛ»)), який викликав загибель мирних жителів в результаті влучання в рейсовий автобус, було здійснено зведеноїю артгрупою бойовиків, доданої тактичній групі російсько-терористичних військ, котра діє в районі Докучаєвська. Як повідомляла група «ІС», раніше це формування відрізнялося безсистемністю завдання артилерійських ударів і проведенням непідготовлених, самогубних атак на позиції українських військ.

По дузі від Авдіївки до Яснуватої  (місто та райцентр на Донеччині неподалік її обласного центру. – «ЩЛ») бойовики проводять комплекс заходів щодо зміцнення інженерних загороджень і будівництва нових укріплень. Створюється вузлова система оборони з перспективою перетворення її на цій ділянці й далі до Горлівки та до Куйбишевського району Донецька в ешелоновану. На північ і північний схід від Донецька по Горлівській трасі йде перекидання цивільної будівельної техніки.

У районі н.п. Гнутове (село на Донеччині, підпорядковане Іллічівській райраді міста Маріуполь. – ЩЛ») поблизу Маріуполя йшов багатогодинний піхотний бій зі застосуванням мінометів і ствольної артилерії. Кілька підрозділів терористів здійснили численні, але безрезультатні штурми передових позицій українських військ.

У районі н.п. Степне (таку назву мають села у Волноваському й Мар'їнському районах Донеччини. – «ЩЛ») артилерійська група противника впродовж останньої доби завдавала ударів по передових позиціях українських військ. У цьому ж районі у напрямку до Донецька в результаті ударів українських військ у відповідь відбувся «розвал фронту» російсько-терористичних військ, бойовики в районі Оленівки (селище міського типу на Донеччині, підпорядковане Єнакієвській міськраді. – «ЩЛ») залишили займані позиції і відступили».

Дмитро Тимчук написав це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів