Десантники 80-ї бригади зі Львова обороняють аеропорт Донецька з одним ріжком набоїв кожен (відео)

22:40 7 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/seatelve

За словами представника Генштабу України Петра Каноніка, «кіборгам» дозволяється провозити на головне летовище Донеччини продовольство, особисті речі, по одному екземпляру індивідуальної зброї та одному ріжку до автомата й до 90-ти патронів у цинку.


Відео: Військове телебачення України

Інтернет-видання «iPress.ua» інформує сьогодні, 7 січня, в повідомленні «Ротація «кіборгів»: терористи дозволяють провезти один автомат і один ріжок набоїв. Як із таким боєкомплектом обороняти аеропорт?»:

«Військове телебачення України оприлюднило відео, на якому видно, що терористи ретельно оглядають українських військових, які їдуть у Донецький аеропорт для ротації. За словами представника Генерального штабу України, керівника координаційної групи України у Донецьку з питань припинення вогню і розведення військ Петра Каноніка, терористи контролюють все, що ввозять «кіборги» у аеропорт.

«Згідно їх вимог (терористів. – Ред.), дозволяється провозити продовольство, особисті речі, по одному екземпляру індивідуальної зброї, одному ріжку до автомата і до 90 патронів у цинку», – заявив полковник.

На відео видно, як українські вояки на вимогу озброєних терористів надають їм для огляду особисті речі, а ті ретельно оглядають їх. Після огляду українці їдуть.

«Кіборги» в аеропорту розповідають, що жодного перемир'я немає - терористи постійно обстрілюють аеропорт. Яким чином оборонці аеропорта із таким скромним боєкомплектом мають ефективно обороняти об'єкт – незрозуміло».

Про це інформують у середу на сайті інтернет-видання «iPress.ua». Натомість у прес-центрі АТО зокрема розповіли сьогодні, 7 січня, що в середу новий термінал донецького аеропорту обстріляли з мінометів двічі...

Про це повідомляється в сьогоднішньому зведенні прес-центру АТО з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі. Натомість повністю в ньому сказано таке:

«Сьогоднішній день в зоні АТО відзначився вже традиційними провокаційними обстрілами терористами українських військових. З артилерії бандити обстріляли Опитне (на Донеччині селища з такою назвою розташовані в її Артемівському та Ясинуватському районах. – «ЩЛ»), в районі Нікішиного (село в Шахтарському районі Донеччини. – ЩЛ») працював снайпер.

Із мінометів обстріляли наші позиції в районі населених пунктів Опитне, Орлово-Іванівка (село в  Шахтарському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Піски (селище в Ясинуватському районі Донеччини. – «ЩЛ»), Золоте, Попасна (місто в Попаснянському районі Луганщини. – ЩЛ»), двічі – Авдіївку (місто обласного значення на Донеччині. – «ЩЛ») та новий термінал Донецького аеропорту. З реактивної системи залпового вогню «Град» обстріляли населений пункт Піски та Нижнє (селище міського типу в Попаснянському районі Луганщини. – «ЩЛ»).

Зі стрілецької зброї бойовики вели вогонь по метеовежі донецького аеропорта. Також сьогодні, близько другої години ночі, в районі населеного пункту Староласпа (село в Тельманівському районі Донеччини. – «ЩЛ»), під час спроби прориву сталося бойове зіткнення українських військових з розвідувально-диверсійною групою противника чисельністю до 10 осіб.

Внаслідок перестрілки знищено двох бойовиків, решта відступили. Інформація щодо кількості поранених бойовиків перевіряється.

А о 9 годині ранку відбувся ще один бій в районі населеного пункту Кримське (на Донеччині таку назву має селище, підпорядковане Дзержинській міськраді, а на Луганщині – село в Слов'яносербському районі. – ЩЛ»). Перестрілка тривала більше години. Терористи понесли втрати».

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Ремарка «Щоденного Львова»: дуже хочеться сподіватися, що хоч українські артилеристи все-таки «накриють» своїми вогневими ударами всю ту наволоч, яка обстрілює «кіборгів» в аеропорту Донецька»...

Як інформував «ЩЛ», вчора, 6 січня, «Телеканал новин «24» повідомив: «У Донецькому аеропорту відбулася третя за час перемир'я заміна особового складу українських кіборгів. На територію залишків летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів