Відсьогодні аеропорт Донецька обороняють десантники 80-ї бригади зі Львова, – ЗМІ (відео, оновлено)

23:15 6 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: «LifeNews»

Ворога не впускатимуть на головне летовище Донеччини бійці 7-ї роти 80-ї окремої аеромобільної бригади.


Відео: Військове телебачення України

«У Донецькому аеропорту відбулася третя за час перемир'я заміна особового складу українських кіборгів. На територію залишків летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова. У зоні АТО поки зберігається напружене затишшя. Масованих обстрілів немає, лише точкові бої. Втрат з українського боку уже другу добу вдається уникнути», – інформує  сьогодні, 6 січня, «Телеканал новин «24».

Своєю чергою, інтернет-видання «7 Днів-Україна» передає сьогодні, 6 січня, в повідомленні «В аеропорту Донецька почалась ротація українських військових, – ЗМІ»:

«Про початок ротації українських військових у стратегічному аеропорту повідомляє один із російських телеканалів («LifeNews». – «ЩЛ»). «За попередніми даними, в ротації візьмуть участь 120 українських військовослужбовців, які кілька місяців вели бойову операцію в районі донецького аеропорту. Їм на зміну прибули 40 бійців 7-ї роти 80-ї окремої аеромобільної бригади ЗСУ (зі Львова. – «ЩЛ»)», – повідомляють російські журналісти.

За їх твердженням, бойовики провели вибірковий огляд прибулих бійців ЗСУ – подивилися сумки, щоб там не було нічого зайвого. «Порушень, за попередніми даними, виявити не вдалося – українські силовики виконали всі умови договору», – йдеться в повідомленні ЗМІ Росії. Це вже п’ята, за даними бойовиків, ротація українських військових в доенцькому аеропорту».

Про це повідомляється у вівторок на сайті інтернет-видання «7 Днів-Україна». Натомість інтернет-портал «Преса України» інформує сьогодні, 6 січня:

«Українські бійці заходять на позиції в районі аеропорту Донецька під контролем і після обшуків бойовиків «ДНР». Чергова ротація бійців ЗСУ проходить за участю так званої «військової поліції» «ДНР» і офіцерів Генштабу України.

На передову прибули 50 бійців 7-ї роти 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України. 49 військовослужбовців повернулися додому на ротацію, тіло одного загиблого терористи віддали силам АТО під час зустрічі.

Бойовики також оглянули сумки українських бійців, щоб не допустити провезення «нічого зайвого». Це вже п'ята ротація українських військових у районі донецького аеропорту.

Нагадаємо, раніше командир батальйону «ОУН» Микола Коханівський повідомив, що відмовився проводити своїх бійців під аеропорт Донецька, адже умови заходу на об`єкт дещо змінились: «Раніше козаки заходили на аеропорт з боєм під обстрілом, зараз же треба пройти через сепарський блок-пост – щоби сепари все «прошмонали» залишили по одному магазину на бійця і лише потім дозволяють проїхати за місцем призначення».

Про це повідомляється у вівторок на інтернет-портал «Преса України». Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 6 січня, в повідомленні «Кіборги» зустрічають Різдво у повній бойовій готовності»: «Вороги не полишають спроб цілком оточити летовище. Та навіть на позиціях і бойовому чергуванні без різдвяних подарунків хлопці не залишились. Напередодні Святвечора волонтерам таки вдалося до них прорватись».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів