У прес-центрі АТО запевняють, що наша артилерія змусила припинити обстріл аеропорту Донецька (відео, оновлено)

22:35 13 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: real-vin.com

У прес-центрі АТО заявили у вівторок, що після завдання вогневого удару у відповідь обстріл головного летовища Донеччини припинився.


Відео: «112 Україна»

У прес-центрі АТО запевняють сьогодні, 13 січня, у повідомленні «Щодо ситуації в Донецькому аеропорту»:

«Після загострення обстановки у першій половині дня, новий термінал летовища, який захищають наші військовослужбовці, о 16.00 ще раз був підданий обстрілу з стрілецької зброї та озброєння танку. Після нанесення удару у відповідь, обстріл припинився. З того часу, станом на 21.00, бойовики вогонь не відкривали. Новий термінал перебуває під контролем українських військових».

Про це повідомляється на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, журналіст «LIGA.net» Петро Шуклінов повідомив у вівторок:

«Відбилися. Що буде через годину – невідомо. Що буде завтра – невідомо. Але поки що відбилися.

За одними даними, допомога прийшла. За іншим, зовсім незначна. Але підсумок поки такий: російські артилеристи продовжують сходити з розуму, але горілі останки російських солдатів завалили рубежі вздовж лінії нашої оборони.

Цифри називаються різні (за даними перехоплень) – від 50 до 250 кадрових російських військових в землі. Це тільки район аеропорту. По лінії розмежування цифр поки немає.

Частина території дійсно втрачена. Не знаю, чому бреше штаб. Втрачена.

Але це ні що, в порівнянні з тим, що сьогодні вдалося витримати нашим бійцям. Завтра свіжі сили будуть в районі аеропорту. Завтра війна продовжиться. Але сьогодні, здається, відбилися.

Хрін вам, а не аеропорт! Кіборги... Подробиці бійні – вранці на «LIGA.net».

Петро Шуклінов написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 13 січня:

«Бойовики заблокували постачання амуніції силовикам в донецькому аеропорту. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив екс-нардеп Юрій Левченко.

«На дві позиції аеропорту насправді постачання відбувається через блокпост сепаратистів і без проїзду на цей блокпост ніяк не можна їм ці поставки дати. Відповідно, там зараз не пропускають нормально амуніцію, там зараз не пропускають нормальне забезпечення», – сказав екс-нардеп».

Про це повідомляється на сайті телеканалу «112 Україна», який перед цим інформував:

«Ситуація в аеропорту критична, триває масштабний обстріл. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив спікер «Правого сектора» Артем Скоропадський. Дослівно ж він розповів:

«Зараз повідомляють, що такого обстрілу з часу перебування українського добровольчого корпусу «Правий сектор» в аеропорту взагалі не було і сепаратисти використовують якусь нову зброю. Ми ще не розуміємо, що це за зброя, якась зброя великого калібру.

Ситуація критична і такого масштабного, серйозного обстрілу аеропорту не було. Я нагадаю, що сьогодні з ранку зруйнували вежу в донецькому аеропорту, знищили повністю. Обстріли тривають і після 17.00 години, нічого не змінилося».

Про це ТАКОЖ повідомляється у вівторок на сайті телеканалу «112 Україна».

Як інформував «ЩЛ», 6 січня «Телеканал новин «24» повідомив, що на територію залишків донецького летовища увійшли 50 бійців 80-ї аеромобільної бригади зі Львова», які обороняють аеропорт з одним ріжком набоїв кожен, а також тримають позиції у Водяному неподалік аеропорту, сьогодні ж захисникам аеропорту висунули ультиматум – відступити до 17:00, з аеропорту евакуйовано шістьох поранених, начальник головного командного центру Генштабу ЗСУ, генерал Богдан Бондар, запевнив у вівторок, що головне летовище Донеччини – під прикриттям підрозділу важкої артилерії калібром, а десантники підірвали пост в аеропорту Донецька, щоб зробити барикаду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів