Львів відзначив військовиків 80-ї окремої десантно-штурмової бригади

10:08 19 грудня 2021 р.

Фото до новини

У Львові відбулись урочисті заходи з нагоди святкування Дня військової частини А0284 (80-ї окремої десантно-штурмової бригади).

Пресслужба ЛМР повідомила, що від громади міста військових привітала офіцерка Збройних сил України, радниця міського голови Львова Тетяна Науменко, пише Dailylviv.com. 

За мужність, відданість українському народові, сумлінне виконання службового обов’язку та з нагоди Дня військової частини А0284, подяки від громади міста отримали:

— капітан Юрій Костик, командир ремонтної роти військової частини А0284;

— старший лейтенант Валерій Лавріненко, командир 2-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону військової частини А0284;

— сержант Михайло Козар, головний сержант 1-го десантно-штурмового взводу 5-ї десантно-штурмової роти 2-го десантно-штурмового батальйону військової частини А0284.

Довідка

80-та окрема десантно-штурмова бригада (80 ОДШБр, в/ч А0284, пп В3720) – військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду. Базується у м. Львові.

На початку 1990-х частина була навчальним центром, згодом переформована на бригаду. У 1990-х, 2000-х роках брала участь у міжнародних навчаннях, миротворчих місіях під егідою ООН.

Навесні 2014 року у числі перших була піднята для відбиття російської агресії. Підрозділи бригади брали участь у боях за Слов'янськ, а згодом — у Луганській області, де вони вели бої в районі Георгіївки і Лутугиного, Луганського аеропорту, Новосвітлівки і Хрящуватого. Восени 2014 року бійці бригади потрапили у засідку під Веселою Горою, брали згодом участь у боях за 32-й блокпост.

З 2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ.

До Львова зі зони ООС повернулись військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Кого нагородили

У львівській 80-й бригаді урочисто звільнили в запас строковиків

Львівська десантно-штурмова бригада отримає поповнення

Заступник командира 80-ї бригади – «Львів'янин року»

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів