У Львові відкрили виставку про українських миротворців

14:10 13 липня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 13 липня, у львівському музеї «Арсенал» відбулись урочистості з нагоди Дня українських миротворців.

Про це повідомили в п’ятницю, 13 липня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також розповіли: «Українських миротворців привітала заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук та вручила подяки й грамоти облдержадміністрації».

Зокрема, Оксана Стоколос-Ворончук зазначила: «Дякую за ваш героїзм. Не може називатись народ великим, якщо не пам’ятатиме своїх героїв. Нині триває війна, але ви є миротворцями і щитом, який захищає захід Європи. Як говорить Президент, Україна – це воїни, які захищають землю, це мова, яка захищає серце, це віра, яка захищає душу. Ми є сильною країною, яка рухається вперед, завдячуючи мові, вірі і вам».

В облдержадміністрації також поінформували: «З нагоди свята у музеї презентували виставку «Українські миротворці» – спільний проект воєнно-історичного музею 58-го Будинку офіцерів та Львівського історичного музею».

Завідувач воєнно-історичного музею 58-го Будинку офіцерів ЗСУ Сергій Паліса зазначив: «Лейтмотивом виставки є слова з Біблії «Блаженні миротворці, бо вони синами Божими зовуться. Ця виставка є кроком поваги, бажанням віддати повагу вам і тим людям, які підтримували миротворчу місію під егідою ООН чи інших країн та організації. 22 миротворчі операції здійснили сухопутні війська, 23 здійснили флот і ми зображаємо це у виставці. Тут особисті речі людей, артифакти, привезені з миротворчих місій».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів