Китай посилює репресії всередині країни і дедалі агресивніше діє на міжнародній арені, - Блінкен

13:28 18 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Китай ухвалив рішення про захоплення Тайваню значно швидше, ніж очікувалося дотепер, - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Китай ухвалив рішення про захоплення Тайваню значно швидше, ніж очікувалося дотепер, – заявив держсекретар США Ентоні Блінкен. Під час свого виступу у Стенфордському університеті очільник американської дипломатії висловив думку, що Китай посилює репресії всередині країни та дедалі агресивніше діє на міжнародній арені.

Як повідомляє з Вашингтону кореспондент Польського радіо Марек Валкуський, Ентоні Блінкен заявив, що впродовж десятиліть у питанні Тайваню діяв принцип, що всі питання вирішуватимуться мирним шляхом, і що застосування цього принципу принесло користь як Тайваню, так і світу.

«За останні роки підхід Пекіну до Тайваню змінився. Замість того, щоби триматися status quo, було ухвалено фундаментальне рішення, що status quo є неприйнятним, а Пекін рішучий у тому, аби досягти об’єднання у значно коротший термін».

Блінкен додав, що теперішній підхід Пекіну до Тайваню передбачає, що коли ані мирні, ані примусові методи не дадуть результатів, то Китай може звернутися до силового рішення.

На переконання шефа американської дипломатії, під керівництвом Сі Цзіньпіна світові показав своє обличчя цілковито новий Китай – більш репресивний усередині держави та більш агресивний за кордоном. Це виклик для наших інтересів і цінностей.

Блінкен висловив, однак, сподівання, що попри те, що Китай є головним суперником США, обидві країни зможуть знайти поле для співробітництва.

Повідомлення про евакуацію китайців з України офіційно не оприлюднено

Китай каже, що Рада Безпеки ООН має допомогти припинити війну в Україні

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів