Повідомлення про евакуацію китайців з України офіційно не оприлюднено

11:04 16 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Останнє повідомлення на офіційному сайті Посольства Китайської Народної Республіки в Україні - про серпневий візит спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань.

На офіційному сайті  Посольства Китайської Народної Республіки в Україні немає інформації про те, що Посольство і Міністерство закордонних справ Китаю закликають громадян КНР евакуюватися з України у зв'язку зі зловісною ситуацією в Україні. Про це пише Dailylviv.com.

Натомість таке повідомлення подало у твітері 15 жовтня англомовне китайське видання Global Times, що належить Комуністичній партії Китаю.

"Через поточну загрозливу ситуацію з безпекою в Україні Міністерство закордонних справ Китаю та Посольство Китаю в Україні закликають громадян Китаю в країні посилити заходи безпеки та евакуюватися. Посольство допоможе в організації евакуації людей, які потребують допомоги", - йдеться у цьому повідомленні Global Times.

На офіційному сайт Global Times досі немає згадки про заклики до громадян КНР в Україні евакуюватися з України. Остання згадка про Україну тут датована 11 жовтня, коли кореспондент Global Times розповідав про масовану ракетну атаку України з боку Росії 10 і 11 жовтня.  

Ось кілька цитат з цієї публікації:

"У зв’язку з ескалацією напруженості між Росією та Україною на новому рівні, коли в понеділок і вівторок - після вибуху на Кримському мості - кілька українських міст постраждали від ударів, Посольство Китаю в Україні з понеділка опублікувало три повідомлення поспіль, підтверджуючи серйозну безпекову ситуацію в країні та нагадуючи громадянам Китаю про потребу знайти притулок і підготувати необхідні запаси". 

"Посольство Китаю в Україні нагадало китайським співгромадянам, що наразі не треба повертатися в Україну, а ті, хто вже повернулися, повинні вжити екстрених заходів і сховатися".  

"Згідно з останнім повідомленням у понеділок, посольство також ініціювало новий раунд реєстрації для громадян Китаю в Україні". 

"Гіо Гуо, громадянин Китаю, який зі своєю родиною проживає в Києві, розповів Global Times у вівторок, що він навіть не сховався, коли сталися атаки, оскільки за ці місяці вони звикли до сирен. Один із ударів був лише за 1,5 кілометра від його будинку.

- Забезпечення достатнє, як і до початку конфлікту, а ціни залишаються в основному стабільними, - сказав Го. Він додав, що українці дружелюбно ставляться до китайців і допомагають один одному у скруті".

"Відповідаючи на запитання про ситуацію в Україні у вівторок, речник МЗС Китаю Мао Нін сказав, що поточні події викликають занепокоєння. Китай закликає відповідні сторони знайти належні шляхи вирішення розбіжностей шляхом діалогу та консультацій, і готовий працювати з міжнародним співтовариством і продовжувати відігравати конструктивну роль у зусиллях з деескалації".

На офіційній сторінці Посольства КНР в Україні у соціальній мережі фейсбук останнє повідомлення оприлюднене ще 16.02.2022 року.

Посольство Єгипту в Києві запропонувало єгиптянам в Україні два варіанти

Китай каже, що Рада Безпеки ООН має допомогти припинити війну в Україні

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

Сі Цзіньпін зміцнить своє правління на партз'їзді, щоб керувати Китаєм аж до 2032 року

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів