Посольство Китаю переїхало з Києва до Львова і залишається тут працювати

19:25 14 березня 2022 р.

Фото до новини

Китай скерував українському народу вже дві партії гуманітарної допомоги, завтра очікується поставка третьої.

Про це повідомив сьогодні під час  зустрічі з начальником військової адміністрації Максимом Козицьким Надзвичайний і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньжун, пише Dailylviv.com.

“Китай і Україна – це стратегічні партнери, цей рік – це 30-річчя встановлення дипломатичних відносин  між нашими країнами. Китай  - дружня держава для українського народу. Я, як Посол, можу з відповідальністю сказати, що Китай  назавжди буде хорошою силою для України і в економічному, і в політичному плані. Ми завжди будемо поважати вашу державу, розвиватимемо відносини на основі рівності та взаємовигоди.  Ми поважатимемо той шлях, який вибирають українці, бо це суверенне право кожного народу”, - зазначив Пан Посол.

Також він повідомив, що Посольство Китаю переїхало з Києва до Львова і залишається тут працювати.

“Китай ніколи не буде нападати на Україну, ми будемо допомагати, зокрема в економічному напрямі. Наша країна за один рік імпортує товари зі всього світу  вартістю  понад три трильйони доларів.  Ми готові допомагати вам розвиватись.  У цій ситуації, яка є нині у вас, будемо поступати відповідально. Ми побачили, наскільки є великою єдність українського народу, а це означає і його силу”, - додав Надзвичайний  і Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні.

Очільник області подякув Надзвичайному  і Повноважному Послу Китайської Народної Республіки в Україні за позицію підтримки України у її боротьбі з агресором.

“Китай – це глобальна економічно розвинена країна. Нам дуже приємна ваша позиція.  Велика честь, що ви підтримали нас під час Генеральної Асамблеї ООН. Всі зрозуміли, що Китай на стороні добра.  Мені хотілось б, щоб ви сказали усім у Китаї, що ми готові до співпраці. Війна завершиться і ми будемо відбудовувати свою державу. Тому запрошуємо ваші підприємства до нас в Україну. Дякуємо за гуманітарну допомогу та підтримку. Тримайтесь цієї позиції, це  може стати містком дружби на віки. Ми не хочемо воювати, хочемо бути  господарами на своїй землі і жити в мирі з партнерами, які готові співпрацювати з нами”, - наголосив Максим Козицький.

У межах зустрічі Максим Козицький розповів Пану Послу про велику кількість охочих записатись у територіальну оборону на Львівщині,  а також про прихисток внутрішньо переміщених осіб та поставку гуманітарного вантажу в різні регіони України.

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Нові санкції: Великобританія завдасть удар рф в небі

Захист неба: Великобританія планує поставити Україні високошвидкісні зенітні ракети

Крістіна Квін пообіцяла щоденне постачання Україні спорядження та оборонної зброї від США

У Польщі розміщують системи протиракетної оборони PATRIOT

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів