Президент Китаю під домашнім арештом, а владу перебирає армія (доповнено)

19:22 24 вересня 2022 р.

Фото до новини

НВАК взяла під контроль Китай. Новим президентом може стати генерал Лі Цяомін.

Про це пише індійське видання NewsroomРost, інформує Dailylviv.com.

Неперевірені новини про президента Китаю Сі Цзіньпіна сколихнули світ, оскільки в суботу з’явилися повідомлення про те, що останній перебуває під домашнім арештом Народно-визвольної армії Китаю (НВАК).

Різноманітні твіти китайських агентів свідчать про те, що Цзіньпін перебуває під наглядом НВАК, тоді як ЗМІ південноазіатської країни ще не прояснили ці чутки.

Новина про арешт Цзіньпіна з'явилася через день після того, як Bloomberg повідомило, що високопосадовець Китаю був засуджений судом до довічного ув'язнення під приводом репресій, які він очолював проти Сі Цзіньпіна напередодні кадрових перестановок у Комуністичній партії.

Китайська правозахисниця Дженніфер Цзен опублікувала відео у своєму Twitter, у якому стверджує, що НВАК збирається захопити Пекін.

«Військові машини #НОА прямують до #Пекіна 22 вересня. Починаючи з округу Хуанлай неподалік Пекіна і закінчуючи містом Чжанцзякоу, провінція Хебей, уся процесія сягає 80 км. Тим часом ходять чутки, що #Сіцзіньпін був заарештований після того, як старші #КПК усунули його з посади голови НВАК», — написала вона в твітері.

Китайський письменник Гордон Чанг, який зараз проживає в США, також опублікував те саме відео в твіттері, у якому сказано: «Це відео військової техніки, що рухається до #Beijing, з’явилося одразу після заборони 59% авіарейсів у країні та ув’язнення старших посадових осіб. Багато диму, а це означає, що десь усередині #КПК горить. #Китай нестабільний».

Тим часом ім'я генерала НВАК Лі Цяоміна також з'явилося з численними повідомленнями, які стверджують, що він є наступником Цзіньпіна. Колишній законодавець Субраманіан Свамі написав у своєму нещодавньому твіті: «Нові чутки, які потрібно перевірити: Сі Цзіньпін перебуває під домашнім арештом у Пекіні? Коли Сі нещодавно був у Самарканді, лідери Комуністичної партії Китаю повинні були усунути Сі з посади керівника армії. Потім пішов домашній арешт. Такі ходять чутки».

 

Офіційної інформації, яка би підтверджувала цю версію, немає.

Натомість у соціальних мережах висловлюють іншу несподівану версію сьогоднішнього авіатранспортного затишшя у небі Китаю: "Я бачу балачки про те, що в Китаї відбувається військовий переворот і всі види транспорту закриваються..... Моя друга думка: вторгнення на Тайвань почалося...."

Американський Newsweek спростовує «чутки» про військовий переворот у Китаї або про поміщення китайського президента під домашній арешт: немає доказів, що це правда. "Президент Китаю Сі Цзіньпін став однією з найпопулярніших тем у Twitter на тлі необґрунтованих повідомлень про те, що він перебуває під домашнім арештом і що в Китаї відбувається військовий переворот, - пише Newsweek. - Сі Цзіньпін і фраза #ChinaCoup стала популярною в соціальних мережах після того, як десятки тисяч користувачів поширили непідтверджені чутки про те, що президента затримала і повалила Народно-визвольна армія Китаю.

Це припущення, яке не обговорювалося жодним поважним джерелом, виникло через те, що в суботу над столицею Пекіна майже не літають комерційні рейси, а також неперевірені повідомлення стверджують, що всі потяги й автобуси також скасовуються з Пекіна.

Веб-сайт столичного аеропорту Пекіна справді показує, що кілька рейсів зі столиці Китаю скасовано; але багато інших все ще заплановані або вже приземлилися. Також повідомлялося, що польоти були скасовані на тлі запланованих військових навчань".

Індійський політик Субраманіан Свамі написав у Твіттері своїм 10 мільйонам підписників у суботу: «Нові чутки, які потрібно перевірити: Сі Цзіньпін перебуває під домашнім арештом у Пекіні? Коли Сі нещодавно був у Самарканді, лідери Комуністичної партії Китаю повинні були усунути Сі з партійного керівництва армією. Потім пішов домашній арешт. Так ходять чутки».

А у своїй серії твітів Дрю Томпсон, колишній чиновник Міністерства оборони Китаю, Тайваню і Монголії, описує ці чутки як «повну брехню».

Китай попереджає, що не пробачить США візит Ненсі Пелосі на Тайвань

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

Блінкен назвав Китай найбільшим викликом міжнародному порядку

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Китай засекретив інформацію про походження Сovid-19 і готує аж п'ять вакцин проти коронавірусу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів