Фрідман обіцяє Україні більше, ніж дали разом Ахметов, Пінчук, Порошенко, Фірташ і Гереги та Кº

13:45 12 жовтня 2022 р.

Фото до новини

За підрахунками українського Forbes на травень 2022 року понад 30 найбагатших бізнесменів України допомогли Збройним силам та/або жителям, які постраждали від бойових дій, на суму $200 млн.

The Wall Street Journal повідомив, що народжений у Львові Михайло Фрідман готовий переказати Україні ще $1 млрд, щоб пом'якшити санкції проти нього ЄС і Великобританії, проте сам Фрідман корисливі мотиви заперечує. Про це повідомив The Insider, пише Dailylviv.com.

Співвласник «Альфа-Груп» і уродженець Львова Михайло Фрідман (на вересень 2022 року оцінка особистого статку — $13,3 млрд) засудив війну і заявив, що перекаже $10 млн українським біженцям через особистий благодійний фонд. Інвесткомпанія Фрідмана LetterOne у березні 2022 року повідомила про пожертву $150 млн «жертвам війни в Україні». Ці широкі жести не врятували мільярдера від санкцій ЄС і Великобританії.

У вересні видання The Wall Street Journal повідомило, що Михайло Фрідман готовий перевести Україні вже $1 млрд, розраховуючи тим самим пом'якшити санкції. Проте сам Фрідман корисливі мотиви заперечує.

Найбагатша людина України, бізнесмен Рінат Ахметов (на вересень 2022 року оцінка особистого статку — $4,3 млрд) за час війни пожертвував на військові потреби і гуманітарні проекти понад 3 млрд гривень (близько $100 млн). 

З 24 лютого фонд Порошенка, його компанія «Рошен» і волонтери організації «Справа громад» зібрали для ЗСУ допомоги на $46 млн. 

Зять експрезидента Леоніда Кучми Віктор Пінчук (на вересень 2022 року оцінка особистого статку — $2 млрд) через сімейні фонди і компанію «Інтерпайп» пожертвував $45 млн. 

Юрій Косюк, основний акціонер одного з найбільших у Європі виробників курятини МХП, поставив військовим, біженцям і лікарням 12,6 тисячі тонн курячого м'яса на суму 668 млн гривень (приблизно $20 млн).

Геннадій Буткевич, співзасновник найбільшої в Україні продуктової мережі АТБ, витратив 300 млн гривень ($10 млн), у тому числі на броньовані та неброньовані автомобілі й безпілотники, продуктові набори і медикаменти, пряму допомогу медичним установам і благодійним організаціям.

За перші три місяці війни Group DF Дмитра Фірташа переказала на підтримку ЗСУ, частин Тероборони і біженців 308 млн. гривень ($10 млн). 

Олександр і Галина Гереги, засновники найбільшої в країні мережі будівельних гіпермаркетів «Епіцентр», витратили понад 300 млн грн ($10 млн) на потреби ЗСУ і Тероборони. 

Загалом, за підрахунками українського Forbes на травень 2022 року, понад 30 найбагатших бізнесменів України допомагали Збройним силам та/або жителям, які постраждали від бойових дій. Загальний обсяг допомоги оцінювався на рівні $200 млн. 

Довідково

За даними Forbes Міхаїл Фрідман нині має статків на 13.2 млрд доларів і посідає 128-ме місце з-поміж найбагатших людей планети. 

Як російські мільярдери Ротенберги обходять британські санкції

Російські олігархи вбивають дружин, дітей і вчиняють дивні самогубства

У Росії знайшли повішеним високопосадовця Газпрому

Російський мільйонер, який заробляв на газі, убив сокирою дружину і доньку, а потім - себе

Віцепрезидент російського Газпромбанку приїхав воювати за Україну

У Лондоні захопили віллу російського олігарха (відео)

США оголосили про нові санкції проти рф: вони стосуються перших осіб

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів