Російські олігархи вбивають дружин, дітей і вчиняють дивні самогубства

09:35 7 липня 2022 р.

Фото до новини

Упродовж кількох місяців у Росії було вбито дев'ять олігархів і заможних представників еліти. Це впливові мільйонери та мільярдери, чия смерть викликає суперечки в усьому світі.

Як повідомляє «Daily Mail», серед журналістів-розслідувачів та їхніх співрозмовників звучать тези, що це могли бути фіктивні вбивства, які виглядали так, ніби жертва вбила себе або це зробив член сім’ї. Цю публікацію прореферувала Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

4 липня 2022 року вранці в басейні знайшли тіло Юрія Воронова. Чоловік був виконавчим директором логістичної компанії, яка мала великі контракти з «Ґазпромом». Як повідомляє «Daily Mail», поруч із загиблим був пістолет, а в басейні – кульові патрони. Це не перша смерть російського мільйонера за останні тижні.

30 січня 2022 року загадково загинув керівник транспортної служби «Ґазпром Інвест» Леонід Шульман. Це єдина смерть, яка сталася за кілька тижнів до того, як путін вирішив незаконно напасти на Україну та почати війну. Як повідомляє «CNN», його знайшли мертвим у ванній власного будинку в селі Ленінське під Санкт-Петербургом. «Daily Mail» повідомляє, що на місці знайшли закривавлений ніж. Шульману було 60 років. Він залишив прощального листа.

25 лютого 2022 року в гаражі дачі у Виборзькому районі знайшли мертвим Александра Тюлякова, члена виконавчої команди, заступника генерального директора облікового центру корпоративної безпеки «Ґазпрому». «CNN», з посиланням на російське видання «Новая газета» повідомляє, що мільйонер мав покінчив життя самогубством. Йому був 61 рік.

Також за загадкових обставин загинув мільярдер українського походження Михайло Вотфорд. Тіло знайшли поліціянти британського графства Суррей у гаражі його особняка у Великобританії, 28 лютого 2022 року. Чоловікові було 66 років.

Васілія Мельнікова, власника великої медичної компанії «МедСтом», знайшли мертвим 23 березня 2022 року. На місці знайшли ніж, який затримали слідчі. Окрім нього, там також було тіло його 41-річної дружини і дітей 4 та 10 років. Причина смерті невідома. «Розглядається кілька версій того, що сталося, в тому числі вбивство дітей і дружини головою сім'ї з подальшим самокаліченням», - йдеться в заяві слідчого комітету, яку цитує «CNN». Мільйонеру було 43 роки.

18 квітня 2022 року в квартирі в Москві помер колишній віце-президент «Ґазпромбанку» Владислав Аваєв. Першим про його смерть дізнався один з родичів Аваєва, який отримав тривожну інформацію від домашньої робітниці, що вона не може з ним зв'язатися. Чоловік відразу викликав поліцію. Як повідомляє агентство «ТАСС», у цій справі слідчі також підозрюють самогубство. Поруч з тілом Аваєва лежали мертві дружина і дочка. Заступнику голови «Ґазпромбанку» був 51 рік.

Керівника газової компанії «Новатек» Сєрґєя Протосеню знайшли мертвим 19 квітня 2022 року. Крім нього, на орендованій віллі в Льорет-де-Мар у Барселоні знайшли тіла його доньки і дружини. «Потрійне вбивство виключено», - повідомили «CNN» у каталонській поліції. Йому було 53 роки.

Колишній гендиректор «Лукойлу» Александр Субботін помер 8 травня 2022 року за дивних обставин. Мільйонер був на сеансі у шамана, щоб лікувати... похмілля. Шаман мав дати йому отруту жаби, яка викликала несподівану реакцію організму. Він відчув, як у нього заболіло серце, про що він повідомив чоловікові, який його супроводжував. Цей, однак, наказав йому поспати, раніше давши йому краплі для серця, які не допомогли. Чоловік більше не прокинувся. Субботін вже раніше користувався послугами шаманів, які надавали свої послуги в одному з підмосковських сіл. Йому було 43 роки.

Євґєній Палант, телекомунікаційний магнат, був знайдений мертвим у підмосковському будинку. Кажуть, що він покінчив життя самогубством, повідомляє The Mirror. Поруч із ним лежала його 50-річна дружина, зарізана ножем. Обидва тіла знайшла дочка Паланта. Ймовірною можливою причиною вчинення розширеного самогубства були ревнощі його дружини, - повідомило джерело. Йому було 47 років.

Російський банкір Герман Горбунцов, маючи на увазі раптові смерті олігархів в останні місяці, каже, що «вони не були випадковими». Він з'явився в документальному фільмі під назвою «Таємниці дружин олігархів». Пояснюючи, чому вбивства відрізняються, він сказав, що «вбивця винаходить власний метод «виконати роботу», коли йому наказують ліквідувати сім’ю», — цитує його слова «Newsweek».

Сам Горбунцов пережив травматичні моменти свого життя, коли покинув Росію, що, очевидно, було сприйнято не дуже добре. Він стверджує, що його намагалися вбити.

Подібної думки дотримується фінансист Білл Браудер, який свого часу інвестував у російські акції. Браудер також знявся в документальному фільмі, згаданому вище. Він вважає, що частина смертей могла статися через санкції, введені Заходом щодо Росії на початку війни.

«Коржик зменшився (...). У вас є група впливових людей, які борються за менші гроші, і коли ресурсів бракує, люди починають вмирати», – сказав він, цитує «Newsweek». В іншому інтерв'ю редакції Browder сказав, що люди повинні розглядати найгіршу версію подій «кожного разу, коли бачать багатого росіянина, який вмирає за підозрілих обставин».

У Росії знайшли повішеним високопосадовця Газпрому

Російський мільйонер, який заробляв на газі, убив сокирою дружину і доньку, а потім - себе

У Німеччині газові резерви формує не держава, а Ґазпром: ЄС хоче запровадити спільні закупівлі газу

Польський генерал зафіксував колективне самогубство рашистської армії

Путіна отруять, підірвуть або застрелять - ексагент DGSE

Отруєння, раптова хвороба, нещасний випадок: російська еліта розглядає можливість відсторонення Путіна

Росія склала списки тих, кого треба арештувати чи вбити в Україні після вторгнення – ЗМІ

Віцепрезидент російського Газпромбанку приїхав воювати за Україну

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів