Через війну в Україні США заборгували постачання зброї Тайваню

16:07 28 листопада 2022 р.

Фото до новини

влада США стурбована тим, що через війну в Україні Вашингтон не може досить швидко доставляти зброю на Тайвань, куди США хочуть збільшити поставки, оскільки напруженість у відносинах з Китаєм зростає.

Про це інформує The Wall Street Journal, пише Dailylviv.com.

Після вторгнення Росії в Україну, США відправили Києву зброї на мільярди доларів. За словами представників Конгресу та уряду, потік зброї в Україну наразі суперечить довгостроковому плану США щодо озброєння Тайваню, повідомляє The Wall Street Journal.

За словами обізнаних осіб, заборгованість США з постачання зброї Тайваню сягає вже 18,7 млрд доларів. США хочуть поставити Тайбею достатньо зброї, щоб підняти ціну для Китаю, якщо Пекін нападе на Тайвань.

Офіційні особи Тайваню раніше вже висловлювали стурбованість з приводу затримок із постачанням зброї.

"Тайвань хоче, щоб зброя доставлялася згідно з планом", - заявив у жовтні високопосадовець Міністерства оборони Тайваню Ван Шин-Лун.

Влада США визнала затримки з постачанням зброї. За даними Пентагону, Сполучені штати планують постачати Тайваню нове озброєння, а Україну постачають із уже наявних запасів.

"Ми продовжимо працювати над тим, щоб відправляти до Тайваню найкращі варіанти, гарантуючи при цьому, що Україна зможе захистити себе від російської агресії", - заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх.

Великі американські збройові компанії стверджують, що перебої з постачанням обмежують виробництво нової зброї. Це ускладнювало виконання замовлень ще до початку війни в Україні. Збройові компанії Lockheed та Raytheon тепер планують розширити виробництво ракетних установок Javelin та HIMARS.

Пентагон обмірковує постачання Києву зброї, яка дозволить завдавати великі удари у тилу Росії

Пентагон оприлюднив вміст пакету допомоги Україні на 400 млн

Республіканці висловилися за відправлення в Україну ракет великої дальності

США поставлять Україні ракетні системи середньої дальності HIMARS

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів