Республіканці висловилися за відправлення в Україну ракет великої дальності

00:04 28 листопада 2022 р.

Конгресмен Майкл МакКол піднімається сходами Капітолію

Конгресмен Майкл МакКол піднімається сходами Капітолію

Республіканці Палати представників пообіцяли продовжувати двопартійну підтримку України після того, як Республіканська партія отримає контроль над Палатою представників у січні.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Але вони також підтримали обіцянку лідера республіканців Кевіна Маккарті щодо більшої підзвітності та його позицію про те, що для фінансування України не буде «чистого чека».

«Ми не збираємося виписувати чистий чек», - сказав конгресмен Майкл МакКол, головний республіканець у комітеті закордонних справ Палати представників, у спільному інтерв’ю телеканалу ABC «This Week». До нього приєднався конгресмен Майк Тернер.

МакКол сказав, що останній пакет допомоги Україні «був наданий нам у день голосування, і члени мали лише кілька годин, щоб переглянути всі ці сторінки».

«Тепер у нас є право голосу, і ми будемо робити це підзвітно та прозоро для американського народу", - сказав МакКол. "Це - долари американських платників податків. Чи це зменшує нашу волю допомагати українському народу у боротьбі ? Але ні, ми будемо робити це відповідально».

Тернер повторив впевненість МакКола, що президент України Володимир Зеленський «матиме підтримку обох партій. Проблема, очевидно, полягає в тому, що нам не потрібно ухвалювати великі законопроєкти демократів на 40 мільярдів доларів, які були прийняті, щоб направити 8 мільярдів доларів в Україну».

Обидва республіканці висловилися за відправлення в Україну ракет великої дальності, а Тернер наголосив на важливості надання систем протиповітряної оборони, які є простими у використанні. Вони наголосили на потенційних глобальних наслідках теоретичної російської перемоги.

Поїздом до Києва прибув американський астронавт Скотт Келлі

У Німеччині планують спростити умови для набуття громадянства

Денис Шмигаль повідомив про оперативну допомогу від ЄС для ремонту електромереж

American Students for Health з Нью-Йорка зібрали кошти для допомоги немовлятам у Львові

США поставлять Україні ракетні системи середньої дальності HIMARS

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів