Чехи збирають підписи за вимкнення електрики і водопостачання російському посольству

17:34 2 грудня 2022 р.

Фото до новини

Міністр оборони України Олексій Резніков вітає ініціативу чехів щодо збору підписів за вимкнення від електрики і водопостачання російського посольства у Празі.

Про це інформує Міноборони України, пише Dailylviv.com.

"Настав час терористичній державі скуштувати її ж пігулку, відчути на собі те, що вони роблять із цивільним населенням України. Чудова ініціатива @Darputinovi  - вимкнути електрику та водопостачання посольства Росії в Празі», - зазначив Олексій Резніков.

Підписи під петицією збирає чеська ініціативна група «Зброя для України».

Приємно бачити, що петиція вже набрала понад 10 000 голосів. Ця ініціатива може бути гарним прикладом для наших країн-партнерів у Європі та світі", - зазначив Резніков.

«Упродовж останніх кількох тижнів українські міста та села зазнали безпрецедентних ракетних ударів з боку Росії», – заявила група, що стоїть за кампанією.

Група «Зброя для України» додала: «Основними цілями були електростанції, теплоцентралі та системи водопостачання. Цей новий етап війни мав катастрофічні наслідки для повсякденного життя цивільних. Квартири, школи та дитячі садки, магазини та заводи, а також лікарні були позбавлені світла та води».

Група закликала «державних і приватних дистриб’юторів енергії дати російським дипломатам у Празі відчути смак їхніх власних ліків», повідомляє iDNES.

«Ми вимагаємо від'єднати від газу, води та електроенергії всі будинки, які належать Росії», — йдеться у повідомленні.

«Давайте посольству Росії в Празі спробувати власні ліки», – написав у соцмережах один із авторів петиції Мартін Ондрачек.

«Давайте покажемо російським дипломатам, як це відчуває мороз вночі, як, наприклад, мешканці Києва».

Верховна Рада звернулася до парламентів та урядів держав зі закликом реформувати ООН

Терор проти українців за кордоном: ще два посольства отримали листи з погрозами, - Кулеба

У посольстві України в Мадриді через вибух поранений працівник

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів