Росія евакуює своїх дипломатів з Києва і Львова

13:54 18 січня 2022 р.

Фото до новини

Дипломатам російських консульств у Києві та Львові наказано підготуватися до виїзду з території України.

Про це пише газета The New York Times  з посиланням на високопоставленого співробітника Служби безпеки України, інформує Dailylviv.com.

За словами джерела видання, 18 людей, переважно діти та дружини російських дипломатів, сіли в автобуси і вирушили до Москви 5 січня. Після них поїхали ще близько 30 співробітників російських дипмісій, решті наказали готуватися до від'їзду.

У Вашингтоні, стверджує The New York Times, знали про евакуацію.

"У нас є інформація, що вказує на те, що російський уряд готувався до евакуації членів їхніх сімей з посольства Росії в Україні наприкінці грудня та на початку січня", – цитує видання одного американського чиновника.

Скорочення чисельності посольства Росії може бути "частково пропагандою, частково підготовкою до конфлікту, що насувається, або частково вивертом, або ж всі три сценарії відразу", пише газета з посиланням на українських та американських чиновників.

При цьому у Вашингтоні вважають, що президент Росії Владімір Путін ще не ухвалив рішення про вторгнення, йдеться у статті.

У МЗС Росії у відповідь на прохання прокоментувати публікацію заявили, що російське посольство у Києві працює у штатному режимі, повідомляє "Інтерфакс".

Путін відклав дату можливого вторгнення до України ближче до весни - NYT

За війну проти України Путіна змусять заплатити - Washington Post

Росія вимагає повної капітуляції Заходу і ліквідації НАТО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів