Байден приїде до Польщі і скаже, що Захід зробить з Путіним, - NBC

14:15 27 січня 2023 р.

Фото до новини

У першу річницю вторгнення Росії в Україну Джо Байден виступить з важливою промовою, в якій наголосить на єдності Заходу та НАТО проти російської агресії.

Керівник Бюро міжнародної політики Канцелярії президента Республіки Польщі Марцін Пшидач заявив, що відносини між Польщею та США є найкращими в історії. За даними американського телеканалу NBC, приблизно на першу річницю повномасштабного нападу Росії на Україну президент Джо Байден може відвідати Європу, зокрема Польщу. Білий дім поки що не підтвердив ці повідомлення. Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Відповідаючи на запитання про це, гість Першого каналу Польського радіо Марцін Пшидач зазначив, що останніми місяцями польсько-американський діалог був дуже інтенсивним:

«Джо Байден декілька місяців тому був у Польщі та зустрічався з президентом Анджеєм Дудою та прем’єр-міністром Матеушем Моравєцьким. Контакти між президентами останніми місяцями, також телефонні у межах двосторонніх контактів та у ширших форматах, були дуже інтенсивні, а тому абсолютно не можемо нарікати. Наступного тижня я лечу до Вашингтона, щоб обговорити поточний стан польсько-американських відносин».

У четвер євродепутатка від Права і Справедливості Беата Шидло зазначила, що можливий візит президента США Джо Байдена до Європи, включно з Польщею, був би важливим політичним жестом і сигналом Україні, що ввесь вільний, демократичний світ підтримує її. З іншого боку, додала вона, це також буде сигналом Путіну, що міжнародна спільнота не залишить Україну і зробить усе, щоб Україна перемогла у війні. Екс-прем'єрка також зазначила, що якщо Джо Байден відвідає Польщу, це буде оцінка тієї ролі, яку зараз відіграє країна в міжнародній політиці.

Подробиці поїздки Джо Байдена до Європи ще уточнюються, — повідомляє NBC. Анонімний представник адміністрації повідомив, що розглядається візит до Польщі, яка є ключовим союзником НАТО в регіоні, де дислокуються тисячі американських солдатів.

Уже відомо, що в першу річницю вторгнення Росії в Україну Джо Байден виступить з важливою промовою, в якій наголосить на єдності Заходу та НАТО проти російської агресії.

Польща не виключає нового нападу Росії на Україну з Білорусі

Україна отримає від Польщі 60 танків PT-91 Twardy та 14 Leopard 2 – Моравецький

Війна триватиме доки житиме Путін, - Bloomberg

США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів