Україна отримає від Польщі 60 танків PT-91 Twardy та 14 Leopard 2 – Моравецький

12:13 27 січня 2023 р.

Фото до новини

Варшава готова передати Києву 60 польських модернізованих танків, з яких 30 PT-91 Twardy (модернізована версія Т-72), а також 14 танків Leopard 2.

Про це в інтерв’ю канадському телеканалу CTV News повідомив глава польського уряду Матеуш Моравецький, пише Dailylviv.com.

“Польща була першою країною, яка поставила 250 танків  Зараз ми готові відправити 60 наших модернізованих танків, з яких 30 PT-91. Крім цих танків, ще 14 танків Leopard 2, якими ми володіємо”,- повідомив прем’єр Польщі.

Він звернув увагу, що для України зараз дуже важливими є сучасні танки, враховуючи, що росія їх може мати від кількох до 15-ти тисяч.

“Якщо ми не хочемо, щоб Україна програла, ми маємо бути дуже відкритими та наполегливими у своїй підтримці”, - наголосив польський прем’єр.

За його словами, Польща зараз здійснює чергові кроки, аби різні країни приєдналися до міжнародної коаліції щодо передачі Україні танків Leopard 2.

Інформацію про надання Польщею танків підтвердив голова Офісу президента України Андрій Єрмак.

«Польща відправить в Україну 60 танків PT-91 Twardy, разом із раніше анонсованими 14 танками Leopard 2», – написав він у Telegram та подякував союзникам за підтримку.

Президент України Володимир Зеленський у Twitter подякував польським союзникам за підтримку України.

"Дякую Анджею Дуді, Матеушу Моравецькому, Маріушу Блащаку, Яцеку Сєвєрі і народу Польщі за такі важливі рішення про передачу Україні 60 польських танків, 30 із яких – знамениті PT-91 Twardy, і 14 Leopard-2. Як і 160 років тому, ми разом, але цього разу у ворога немає шансів. Разом переможемо!" – написав Зеленський.

Довідка

РТ-91 Twardy – основний бойовий танк польського війська. Ці танки виготовлялися на основі ліцензійного варіанту радянської бойової машини Т-72М1. Перші прототипи були виготовлені в 1993 році. А базовий варіант серійно випускався на підприємстві Bumar-Łabędy до 2002 року. РТ-91 має сучасні системи керування вогнем та зв’язку. Захист танка і екіпажу додатково посилений навісним динамічним захистом польського виробництва.

США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

Найважчим буде доставити американські і німецькі танки на поле битви в Україні, - NYT

Дуже добра новина: міністр закордонних справ Фінляндії про те, що США та Німеччина відправлять танки в Україну

Шольц надасть Україні танки Leopard 2, якщо Вашингтон погодить постачання Україні своїх танків Abrams

Війна триватиме доки житиме Путін, - Bloomberg

Польща не виключає нового нападу Росії на Україну з Білорусі

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів