США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

00:22 27 січня 2023 р.

Фото до новини

США відправлять в Україну танк M1A2 Abrams, який має значно покращені можливості порівняно з попередньою моделлю M1A1.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Заступник прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх підтвердила в четвер, що M1A2 буде версією Abrams, наданою українцям. Вона сказала, що у США немає «цих танків у надлишку на наших американських складах», і знадобляться «місяці, щоб передати» танки Україні.

M1A2 є значною модернізацією старішого M1A1, здебільшого через те, що A2 працює  на цифровій системі, на відміну від аналогової системи A1.

Це «різниця між роз’ємним телефоном – ротаційним телефоном – і тим iPhone, який ви тримаєте в руках», – пояснив генерал армії у відставці Роберт Абрамс, колишній командувач збройних сил США в Кореї, батько якого був тезкою 70-тонного танку.

Офіційні особи США  оголосили цього тижня, що 31 танк Abrams буде відправлено в Україну. Офіційні особи ще не розголошували, який варіант танка вони виберуть, і начальник відділу закупівель армії Даг Буш заявив журналістам у вівторок, що це рішення все ще обговорюється.

Президент США Джо Байден заявив у Білому домі в середу, що танки «підвищать здатність України захищати свою територію та досягати своїх стратегічних цілей».

На додаток до цифрових змін, нова версія танку «значно» більш смертоносна, ніж A1, сказав Абрамс. Він включає незалежний тепловізор командира. Якщо раніше тепловий майданчик мав лише навідник, то тепер її має і командир танку, що дозволяє йому допомагати в пошуку та ідентифікації цілей. Цифрова система також дозволяє екіпажу танку проводити власну бортову діагностику, сказав Абрамс, замість того, щоб чекати, поки механіки проведуть тести, щоб визначити будь-які проблеми, що виникають.

Коли доходить до справи, сказав Абрамс, M1A2 «набагато перевершує за смертоносністю, живучістю та мобільністю» все, що має Росія на полі бою.

Буш додав, що занепокоєння щодо матеріально-технічного забезпечення та технічного обслуговування кожного варіанту – які часто вказувалися як причина, чому США взагалі вагалися відправляти Abrams – не вплинуть на це рішення.

Він також пояснив, що армія не виробляє абсолютно нові танки з нуля, а натомість модифікує існуючі старі моделі. «Це не означає, що це обов’язково легко чи швидко», – додав він, але наразі їх не потрібно створювати з нуля.

Найважчим буде доставити американські і німецькі танки на поле битви в Україні, - NYT

Дуже добра новина: міністр закордонних справ Фінляндії про те, що США та Німеччина відправлять танки в Україну

Шольц надасть Україні танки Leopard 2, якщо Вашингтон погодить постачання Україні своїх танків Abrams

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів